szakacsreceptek.hu

Gesztenyés kosárkák

Lágy kosárkák gesztenyés krémmel.

 

Adag: 20

Az elkészítés ideje: 1 h. 20 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 

1. Gesztenyés töltelék

alacsony zsírtartalmú tej 0,5% 200 ml  kristálycukor 20 g  kukoricakeményítő 25 g

Tejből, cukorból, ételkeményítőből sűrű masszát készítünk, majd hagyjuk kihűlni.

Gesztenyés töltelék

2. 

vaj 150 g  porcukor 75 g

Vajat cukorral kikeverünk.

3. 

gesztenyepüré, fagyasztott 250 g  rum 1 EK

Belekeverünk gesztenyepürét és rumot.

4. 

A krémbe belekeverjük a kihűlt masszát.

5. Linzerkosárkák

finomliszt 150 g  vaj 100 g  porcukor 50 g  tyúk tojás 1 db

Lisztből, vajból, cukorból és tojásból tésztát gyúrunk.

Linzerkosárkák

6. 

A tésztát 30 percre hűtőbe helyezzük.

7. 

A tésztát ezután liszttel meghintett gyúrólapon kb 3-4mm vastagra nyújtjuk. Karikákat vágunk ki, majd azokat belenyomkodjuk a kb 6,5 cm átmérőjű kosárka formákba.

8. 

12-15 percig előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. A megsült meleg kosárkákat kiborítjuk a formákból és hűlni hagyjuk.

9. 

A kosárkákat megtöltjük krémmel.

10. 

csokoládé

Olvasztott csokoládéval díszítjük. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés