szakacsreceptek.hu

Édes Orgazmus sütemény

Kíválló és egyszerű, de főleg gyors sütemény, ananászos tésztából és tejfölös krémből

 

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
ananász500gramm
csokoládé60gramm
dió, darált70gramm
porcukor200gramm
porcukor1evőkanál
rum2evőkanál
rétesliszt220gramm
szódabikarbóna2teáskanál
sütőpor8gramm
tyúk tojás2darab
vajkrém400gramm
vaníliacukor12gramm
vaníliás puding300gramm

1. Összemixeljük az ananászt

ananász 500 g

Az ananász darabjait (egy konzervdobozból)az ananászlével együtt összemixeljük.

Összemixeljük az ananászt

2. A tészta elkészítése

porcukor 200 g  rétesliszt 220 g  szódabikarbóna 2 TK  sütőpor 8 g  tyúk tojás 2 db

Az edényben összekeverjük a lisztet a cukorral,valamint a sütőporral és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a tojást és az ananász keveréket. Mindent összedolgozunk, és kidolgozzuk a híg tésztát.

A tészta elkészítése

3. 

A tésztát kiöntjük a pléhre, 180°C-on sütjük cca. 15 percen keresztül. A tészta enyhén megbarnul.

4. A krém elkészítése

vajkrém 400 g  vaníliás puding 300 g  vaníliacukor 12 g  rum 2 EK  porcukor 1 EK

A krémet az ízesítetlen, termizált tejfölkrém és a puding, cukor, vaníliacukor és rum összekeverése által készítjük el.

A krém elkészítése

5. 

Ha a krémben kissebb görcsök jönnek létre, összemixeljük őket.

6. 

A krémmel megkenjük a kihűlt korpuszt.

7. 

dió, darált 70 g  csokoládé 60 g

A végén, a kalácsot megszórjuk kicsire vágott dióval, és sűrűn reszelt csokoládéval.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés