szakacsreceptek.hu

Banános mandulás sütemény

Puha mandulás lapból, vaníliakrémből és tejszínből készül sütemény.

 

Adag: 16

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. A tészta elkészítése

darált mandula 80 g  tojásfehérje 5 db  kristálycukor 120 g  tojássárgája 3 db  rétesliszt 3 EK  sütőpor ½ cs

Egy tálban darált mandulából, tojásfehérjéből készült sűrű habból, cukorból, tojássárgájából, lisztből és sütőporból sima tésztát gyúrunk.

A tészta elkészítése

2. 

A tésztát zsiradékkal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük. 180°C-on 15 percig sütjük.

3. 

A megsült lapot kiborítjuk.

4. 

saját választás szerinti lekvár

Lekvárral megkenjük.

5. 

zsírszegény tej 1,5% 250 ml  vaníliás puding -por 20 g  vaníliacukor 1 db  tojássárgája 2 db

A hideg tej egy részében pudingot, vanília cukrot és sárgáját keverünk ki.

6. 

Beleöntjük a maradék tejbe, amelyet közben felforralunk, és sűrű pudingot főzünk, hűlni hagyjuk.

7. 

vaj 125 g  porcukor 3 EK  rum aroma 1 TK

A kihűlt pudingba puha vajat keverünk. A krémet cukorral, és rummal ízesítünk.

8. 

banán 3 db

A megkent lapra egyenletesen banánkarikákat rakunk.

9. 

A banánra rákenjük a maradék krémet.

10. 

habtejszín (30-33%) 200 g  vaníliacukor 1 db

Tejszínt vaníliacukorral felverjük, és cukrász zacskó segítségével díszítjük a süteményt.

11. 

főzőcsokoládé 30 g  napraforgó olaj 1 EK

Felolvasztott csokoládéval díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés