szakacsreceptek.hu

Banános-csokoládés kocka

Kitűnő kalács, lágy piskótatésztából, banánnal és csokoládés krémmel töltve, valamint tejfölös csokoládés bevonattal.

 

Adag: 30

Az elkészítés ideje: 50 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
banán6darab
finomliszt8evőkanál
főzőcsokoládé100gramm
habtejszín (30-33%)100gramm
kakaó2evőkanál
kristálycukor8evőkanál
kristálycukor150gramm
margarin100gramm
napraforgó olaj2evőkanál
porcukor100gramm
rétesliszt2evőkanál
sütőpor½csomag
tejpor100gramm
tyúk tojás11darab
vaj250gramm
vaníliacukor1darab

1. 

tyúk tojás 8 db  kristálycukor 8 EK  vaníliacukor 1 db  napraforgó olaj 2 EK  finomliszt 8 EK  sütőpor ½ cs

Elválasztjuk a tojássárgáját a tojásfehérjétől. A tojássárgáját összekeverjük a kristálycukorral, vaníliacukorral, hozzáadjuk az olajat, lisztet a sütőporral, valamint belekeverjük a tojásfehérjéből felvert habot. A tésztát kiöntjük a kizsírozott és lisztezett tepsibe, és az előre melegített sütőben, 180-200 °C hőmérsékleten, úgy 10 percen keresztül sütjük.

2. 

banán 6 db

A megsült szeletet kifordítjuk és hagyjuk kihűlni. A banánokat hosszanti irányban félbe vágjuk, és ráhelyezzük a piskótákra.

3. A krém elkészítése

tyúk tojás 3 db  kristálycukor 150 g  rétesliszt 2 EK  kakaó 2 EK

A tálba tojást, cukrot, lisztet és kakaót helyezünk, amelyeket pára felett összekeverünk, amíg a keverék meg nem sűrűsödik. A keveréket hagyjuk kihűlni.

A krém elkészítése

4. 

vaj 250 g

A kihűlt kásába fokozatosan adagoljuk a lágyított vajat, és a krémet elektromos habverővel simára veretjük.

5. 

A krémet egyenletesen rákenjük a banánra. A kalács felszínét kiigazítjuk és eltesszük a hűtőbe.

6. Az öntet elkészítése

főzőcsokoládé 100 g  habtejszín (30-33%) 100 g

Pára felett, állandó keverés mellett feloldjuk a csokoládét, leöntjük tejföllel és egy ideig kevergetjük, amíg a keverék nem folyódik össze.

Az öntet elkészítése

7. 

A csokoládés öntetet ráöntjük a kalácsra és hideg helyen hagyjuk megszilárdulni.

8. 

porcukor 100 g  margarin 100 g  tejpor 100 g

A kalácsot kockákra vágjuk. Díszíthetjük szívecskékkel, amelyeket formák által, marcipánból vágtunk ki, és amelyeket félkész termékként is meg lehet vásárolni,vagy elkészítünk egy saját nem valódi marcipánt a következő módon: szárított tejből,porcukorból és zsiradékból kidolgozunk egy szilárdabb anyagot, amelyet hengerelünk, és már vághatjuk is belőle a díszítéseket.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés