szakacsreceptek.hu

Almás-piskótás krémes

Laktató finom sütemény

 

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
alma 1500gramm
kristálycukor100gramm
fahéj, őrölt1teáskanál
zsírszegény tej 1,5%1000milliliter
vaníliacukor20gramm
leveles tészta400gramm
piskóta320gramm
alma juice50milliliter
alma juice50milliliter
vaníliás puding -por111gramm

1. Almák elkészítése

alma  1500 g

Az almákat meghántjuk, és vastagra reszeljük.

Almák elkészítése

2. 

kristálycukor 100 g  fahéj, őrölt 1 TK

Az almákat cukorral, fahéjjal megszórjuk, és átkeverjük.

3. Puding készítése

zsírszegény tej 1,5% 1000 ml  vaníliacukor 20 g  vaníliás puding -por 111 g

Hideg tejben a pudingport és vaníliacukrot keverünk, felforraljuk, és sűrűre főzzük.

Puding készítése

4. Tészta

leveles tészta 400 g  piskóta 320 g  alma juice 50 ml

A leveles tésztát kétfelé osztjuk. Az első felét kinyújtjuk, és tepsibe helyezzük. A tésztára szorosan piskótákat rakunk. Egy kevés almalevet csepegtetünk rájuk, használhatunk alma dzsúszt is.

Tészta

5. 

A piskótákra rákenjük a pudingot, és elegyengetjük.

6. 

alma juice 50 ml

A pudingra reszelt almát szórunk, amelyre még egy sor piskótát rakunk. Újra almalével csepegtetjük.

7. 

A leveles tészta másik felét kinyújtjuk, és a piskótákra helyezzük, óvatosan kézzel megnyomkodjuk, majd villával átszurkáljuk. Előmelegített sütőben 180°C-on 25 percig sütjük. A megsült süteményt porcukorral szórjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés