szakacsreceptek.hu

Almás kalács cukkinivel

Finom almás kalács almából és cukkiniből, amely kicsiknek és nagyoknak is ízleni fog.

 

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
alma 1kilogramm
cuketti400gramm
vaj10gramm
zsemlemorzsa2evőkanál
kristálycukor2evőkanál
fahéj, őrölt2teáskanál
tyúk tojás4darab
porcukor200gramm
vaníliacukor20gramm
napraforgó olaj100milliliter
víz100milliliter
rétesliszt350gramm
zabpehely50gramm
sütőpor13gramm

1. Az alma és a cukkini elkészítése

alma  1 kg  cuketti 400 g

Az almát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, és eltávolítjuk a magházat. A negyedeket felszeleteljük még 3-4 holdacskára vágjuk. A cukkinit megpucoljuk és vastag reszelőn lereszeljük.

Az alma és a cukkini elkészítése

2. 

vaj 10 g  zsemlemorzsa 2 EK  kristálycukor 2 EK  fahéj, őrölt 2 TK

A tepsit kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával. Egyenletesen ráhelyezzük az almákat és megszórjuk kristálycukorral és fahéjjal.

3. Cukkinis tészta készítése

tyúk tojás 4 db  porcukor 200 g  vaníliacukor 20 g  napraforgó olaj 100 ml  víz 100 ml  rétesliszt 350 g  zabpehely 50 g  sütőpor 13 g

A tojássárgákat porcukorral, és vanília cukorral kikeverjük. Olajat és vizet adunk hozzá, és jól kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a zabpelyhet és a sütőport, hozzáadjuk a tojássárgájához, megkeverjük és beleöntjük a reszelt cukkinit. A fehérjéből kemény habot készítünk, melyet a tésztához hozzákeverjük.

Cukkinis tészta készítése

4. 

Az elkészített tésztát egyenletesen ráöntjük az almára. Előmelegített sütőben 1 órát lassan, kisebb és közepes hőfok között.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés