Almás kalács cukkinivel
Finom almás kalács almából és cukkiniből, amely kicsiknek és nagyoknak is ízleni fog.
recept,recept fotó,alma ,cukkini,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok Almából készült desszertek Szezon - Cukkini Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz) Almás kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1 | kilogramm | |
cukkini | 400 | gramm | |
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 100 | milliliter | |
porcukor | 200 | gramm | |
rétesliszt | 350 | gramm | |
sütőpor | 13 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | 10 | gramm | |
vaníliacukor | 20 | gramm | |
víz | 100 | milliliter | |
zabpehely | 50 | gramm | |
zsemlemorzsa | 2 | evőkanál |
Recept
1. Az alma és a cukkini elkészítése
alma 1 kilogramm • cukkini 400 gramm
Az almát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, és eltávolítjuk a magházat. A negyedeket felszeleteljük még 3-4 holdacskára vágjuk. A cukkinit megpucoljuk és vastag reszelőn lereszeljük.
2.
vaj 10 gramm • zsemlemorzsa 2 evőkanál • kristálycukor 2 evőkanál • fahéj, őrölt 2 teáskanál
A tepsit kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával. Egyenletesen ráhelyezzük az almákat és megszórjuk kristálycukorral és fahéjjal.
3. Cukkinis tészta készítése
tyúk tojás 4 darab • porcukor 200 gramm • vaníliacukor 20 gramm • napraforgó olaj 100 milliliter • víz 100 milliliter • rétesliszt 350 gramm • zabpehely 50 gramm • sütőpor 13 gramm
A tojássárgákat porcukorral, és vanília cukorral kikeverjük. Olajat és vizet adunk hozzá, és jól kikeverjük. A lisztbe belekeverjük a zabpelyhet és a sütőport, hozzáadjuk a tojássárgájához, megkeverjük és beleöntjük a reszelt cukkinit. A fehérjéből kemény habot készítünk, melyet a tésztához hozzákeverjük.
4.
Az elkészített tésztát egyenletesen ráöntjük az almára. Előmelegített sütőben 1 órát lassan, kisebb és közepes hőfok között.
Jó étvágyat!