szakacsreceptek.hu

Túrós-áfonyás sütemény

Túrós sütemény linzertésztából édes túróval, gyümölccsel és kémény habbal a tetején.

 

Adag: 8

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. Tészta elkészítése

finomliszt 230 g  sütőpor 1 TK  kristálycukor 130 g  vaj 130 g  tyúk tojás 1 db

Lisztet keverünk össze sütőporral és cukorral. Hozzáadunk tojást és a puha növényi zsiradékot, vagy vajat. Sima tésztát dolgozunk ki.

Tészta elkészítése

2. 

A tésztát egy kerek kivajazott és lisztel meghintett formába öntjük és elegyengetjük.

3. A töltelék elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 200 ml  túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 g  vaníliacukor 1 db  kristálycukor 70 g  kukoricakeményítő 20 g  tejföl (14-18%) 100 g  tojássárgája 3 db

Tejet túrót, cukrot, kukorica keményítőt (Arany kalász), tojássárgáját, és tejfölt teszünk a mixerbe, és sima krémet készítünk.

A töltelék elkészítése

4. 

A krémet a tésztára öntjük

5. 

Előmelegített sütőbe helyezzük, és lassú tűzön kb. 20 percig sütjük, ameddig a krém nem lesz kemény, és nem kezd sötétedni.

6. A hab készítése

tojásfehérje 3 db  kristálycukor 4 EK  áfonya befőtt 200 g

Sütés közben kemény habot készítünk fehérjéből és cukorból. Leszűrjük az áfonyakompót levét és hagyjuk lecsepegni.

A hab készítése

7. 

A majdnem megsült süteményre egyenletesen rászórjuk az áfonyát.

8. 

Az áfonyára óvatosan rárakjuk a habot és kanál segítségével hullámokat alkotunk.

9. 

A süteményt további 8-10 percig sütjük, amíg a hab nem kezd el barnulni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés