RECEPTEK

Rumos szelet

Rumos szelet

Rumos sütemény lágy krémmel és finom csokoládéval a tetején

recept,recept fotó,rum,cukrász öntet, csokoládés,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász öntet, csokoládés200gramm
finomliszt150gramm
kristálycukor100gramm
porcukor100gramm
rum50milliliter
rétesliszt100gramm
rétesliszt-
sütőpor2teáskanál
tojásfehérje6darab
tojássárgája6darab
vaj300gramm
vaj-
vaníliacukor25gramm
vaníliás puding -por160gramm
víz50milliliter
zsírszegény tej 1,5%1.5liter

 

Recept

1. Vajas piskóta

tojássárgája 6 darab  kristálycukor 100 gramm

A tojás sárgáját cukorral habosra keverjük.

2. 

vaj 100 gramm

Hozzákeverünk lehűtött olvasztott vajat.

3. 

tojásfehérje 6 darab

A fehérjéből kemény habot készítünk.

4. 

víz 50 milliliter  rétesliszt 100 gramm  finomliszt 150 gramm  sütőpor 2 teáskanál

A sárgájához vizet öntünk, és liszttel összekevert sütőport szórunk hozzá, majd jól elkeverjük.

5. 

Végül belekeverjük a fehérjéből készített krémet.

6. 

vaj  rétesliszt

A tésztát kiöntjük kivajazott és liszttel meghintett sütőlapra (35x30cm).

7. 

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük kb 180-190°C fokon.

8. 

rum 50 milliliter

A kihűlt piskótát egy ecset segítségével megkenünk rummal, a legjobb választás a kubai :) A mennyiséget saját ízlésünk szerint válasszuk meg, ha nagyon rumos ízűre szeretnénk készíteni, akkor az adagot a 2-3 szorosára is növelhetjük :)

9. Vanília krém

zsírszegény tej 1,5% 1.5 liter  vaníliás puding -por 160 gramm  vaníliacukor 25 gramm

Tejből, vanília cukorból és pudingból sűrű pudingot főzünk, majd hideg vízfürdőben állandó keverés mellett lehűtjük.

10. 

vaj 200 gramm  porcukor 100 gramm

A vajat cukorral keverjük ki.

11. 

A vajat hozzáadjuk a pudinghoz és szobahőmérsékleten habosra keverjük, majd rákenjük a piskótára. Egyenletesen szétkenjük. Rövid időre hűtőben pihentetjük...

12. 

cukrász öntet, csokoládés 200 gramm

... és közben felolvasztjuk a csokoládét.

13. 

A csokoládé mázt rákenjük a sütemény tetejére.

14. 

Amikor a csokoládé megkeményedik, óvatosan bevágjuk a süteményt és visszahelyezzük a hűtőbe. Ha a csokoládé nagyon kemény, akkor forróvízbe mártogatott késsel vágjuk.

15. 

Egy kis idő után ha kivesszük a hűtőből, már könnyen fel tudjuk szeletelni a kijelölt vonalak mentén. Tálaláskor díszíthetjük például zöld stévia vagy menta levéllel.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés