RECEPTEK

Mézes szeletek, diós grillázzsal

Mézes szeletek, diós grillázzsal

Egy kiváló recept citromos-tejes krémmel és édes ropogós grillázzsal a tetején.

recept,recept fotó,méz ,méz ,dió,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé2evőkanál
dió400gramm
finomliszt560gramm
kukoricakeményítő70gramm
méz 170gramm
porcukor420gramm
rum1evőkanál
szódabikarbóna2teáskanál
tyúk tojás2darab
vaj730gramm
vanília aroma1evőkanál
vaníliacukor24gramm
zsírszegény tej 1,5%2evőkanál
zsírszegény tej 1,5%600milliliter

 

Recept

1. 

finomliszt 500 gramm  porcukor 200 gramm  szódabikarbóna 2 teáskanál  vaníliacukor 12 gramm  vaj 200 gramm  méz  70 gramm  zsírszegény tej 1,5% 2 evőkanál  rum 1 evőkanál  tyúk tojás 2 darab

Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, és a szódabikarbónát. Hozzákeverjük a puha vajat, mézet, tejet, rumot és tojást.

2. 

Sima tésztát gyúrunk, amelyet elteszünk 15 percig hűlni, hogy jobban lehessen vele dolgozni.

3. Diós grillázs

dió 400 gramm  porcukor 60 gramm  vaníliacukor 12 gramm  méz  100 gramm  vaj 130 gramm

Amíg a tészta lehűl addig elkészítjük a diós grillázst. Egy lábasba apróra vágott diót, cukrot és vanília cukorral helyezünk. Hozzáadunk a vajat és mézet. Állandó keverés mellett enyhe tűzön melegítjük, míg a vaj és a méz fel nem olvad és a cukor nem kezd el enyhén karamellizálódni majd levesszük a tűzről.

4. 

A lehűlt tésztát felosztjuk két egyforma részre,majd kinyújtjuk és ráhelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra.. Ha a tészta az áthelyezés során megszakad, az nem jelent problémát, mivel a sütőlapon a kezünkkel összeillesztjük. Az első lapot behelyezzük a sütőbe, és 200°C hőmérsékletnél, 8 percen keresztül sütjük, amíg a tészta el nem kezd arany színűvé válni.

5. 

Amíg az első lap sül, a második kinyújtott lapra a a sütő lapon rávisszük a diós grillázst és szintén megsütjük.

6. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 600 milliliter  kukoricakeményítő 70 gramm  finomliszt 60 gramm  citromlé 2 evőkanál  vanília aroma 1 evőkanál

Egy kis hideg tejben összekeverünk kukoricakeményítőt, lisztet és hozzáöntjük a forró tejhez. Állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk. A meleg krémbe belekeverjük a citromlevet és a vanília kivonatot. Néha megkeverjük és hűlni hagyjuk.

7. 

vaj 400 gramm  porcukor 160 gramm

A tálban összekeverjük a olvasztott vajat a cukorral. Fokozatosan a vajhoz hozzákeverjük a kihűlt krémet.

8. 

A grillázs nélküli lapra egyenletesen rákenjük a krémet, amelyre ráhelyezzük a grillázsal megkent lapot. A süteményt hűtőbe helyezzük, két nap múlva ajánljuk fogyasztani amikor a sütemény már egy kicsit puha lesz.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés