szakacsreceptek.hu

Harmonika almás kalács

Puha, finom almával és piskótával ízesített túrós kalács leveles tésztából, amelyet azonnal megszeret.

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. A túrós töltelék elkészítése

túró, lágy 500 g  kristálycukor 60 g  vaníliacukor 2 db  mazsola  tojássárgája 1 db

A túrót összekeverjük cukorral, hozzáadunk tojássárgáját, és mazsolát.

A túrós töltelék elkészítése

2. 

leveles tészta 1 db

A leveles tésztát a gyúródeszkán kinyújtjuk, úgy hogy egy kicsit nagyobb legyen, mint a tepsi

3. 

piskóta, hosszú 1 cs  reszelt alma 4 db  fahéj, őrölt

A sodrófa segítségével áthelyezzük a tésztát a tepsibe. A közepébe felváltva almát, és piskótát rakunk, majd fahéjjal megszórjuk. Ha az almák savanyúak, akkor egy kis cukrot is adhatunk hozzá.

4. 

Ráhelyezzük a túrós tölteléket.

5. 

tyúk tojás 1 db  zsírszegény tej 1,5% 1 TK

A tepsiből kilógó tésztát mindkét oldalról ráfordítjuk a kalácsra, úgy hogy középen majdnem érintkezzenek. A levágott tésztavégekből rácsot formálhatunk a kalács tetején. Megkenjük egy kis tejben felhabart tojással.

6. 

porcukor

160°C fokra előmelegített sütőben 20 - 25 percig aranybarnára megsütjük. A kalácsot még forrón meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés