szakacsreceptek.hu

Gyors túrós kalács leveles tésztából

Kitűnő recept túrós kalácsra almával és mazsolával. Nem kell a túróhoz mascarponet keverni, helyette használhatunk dupla mennyiségű túrót is.

 

Adag: 30

Az elkészítés ideje: 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. A tészta elkészítése

leveles tészta 500 g

A leveles tésztát lisztel meghintett nyújtó deszkán a sütőlap méretére nyújtjuk.

A tészta elkészítése

2. 

Nyújtófa segítségével a tésztát a sütőlapra helyezzük, amelyet előtte vízzel öblítettünk ki.

3. A túrós töltelék elkészítése

túró, lágy, 20% zsírtartalom 250 g  mascarpone 250 g  vaníliacukor 20 g  porcukor 8 EK  vaníliás puding -por 20 g  zsírszegény tej 1,5% ½ l  mazsola 70 g

Tálkában kikeverjük a túrót, mascarponet, cukrot, vanília pudingot, mazsolát, és a tejet. A massza egy kicsit ritka lesz, de sütés alatt megkeményedik.

A túrós töltelék elkészítése

4. 

A túrós tölteléket egyenletesen szétkenjük a tésztára.

5. 

vaj 20 g

Vajat reszelünk a tetejére.

6. Alma díszítés

reszelt alma 300 g  fahéj, őrölt

A lereszelt almát rárakjuk a túrós rétegre és fahéjjal szórjuk meg.

Alma díszítés

7. 

180°C-on sütjük kb. 20 percig.

8. 

A kész kalácsot hagyjuk kihűlni, és kockára vágva tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés