szakacsreceptek.hu

Csokoládés banános sütés nélküli kocka

 

Adag: 20

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. 

mirelit málna 500 g  kristálycukor 2 EK

A málnát és a cukrot egy kisebb lábasban rövid ideig főzzük, hogy a víz elpárologjon. Majd hagyjuk kihűlni.

2. 

piskóta, hosszú 100 g

Egy magasabb tepsi aljára hosszú piskótákat rakunk.

3. 

A piskótákra egyenletesen ráöntjük a málna öntetet, és szétkenjük. A málnát hagyjuk teljesen kihűlni.

4. 

főzőcsokoládé 300 g

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, és hűlni hagyjuk.

5. 

habtejszín (30-33%) 400 ml  vaníliacukor 24 g  porcukor 2 EK  mascarpone 500 g  túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 g

Egy tálban habosra keverjük a tejszínt, cukrot, mascarponet és a túrót. Állandó keverés mellett egyenletesen hozzákeverjük a kihűlt csokoládét. Lágy csokoládékrémet készítünk.

6. 

banán 4 db

A krém felét ráöntjük a málnás piskótára. Banán karikákat rakunk rá.

7. 

A banán tetejére ráöntjük a krém másik felét, egyenletesen szétkenjük, és hűtőbe rakjuk.

8. 

főzőcsokoládé 50 g  habtejszín (30-33%) 3 EK

Közben vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét a tejszínnel, és a fantáziánk szerint elkészített öntettel díszítjük a desszert tetejét. Újra hűtőbe rakjuk legalább 2 órára.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés