szakacsreceptek.hu

Citromos szeletek

Frissítő citromos szelet, amely után nem kerüli el a vendégei dícséretét. A receptet az általános adag feléből állítottuk össze, így ha több vendéget vár, az adagot duplázza meg.

 

Adag: 15

Az elkészítés ideje: 1 h. 10 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak: 
 

 

 
 
  • fotók & hozzászólások
  • hozzávalók
  • recept

1. A tészta elkészítése

tojássárgája 5 db  kristálycukor 220 g  vaníliacukor 1 db

Elválasszuk a tojássárgáját a fehérjétől. A sárgájához hozzáadunk kristálycukrot és vaníliacukrot.

A tészta elkészítése

2. 

Habosra keverjük.

3. 

tojásfehérje 5 db

A fehérjét úgyszintén felverjük.

4. 

citromlé 1 db  finomliszt 170 g  sütőpor ½ db

A sárgás anyaghoz citromsavat, lisztet és keményítőport adunk, és enyhén összekeverjük őket.

5. 

A sárgás anyaghoz hozzáadjuk a felvert fehérjét.

6. 

Óvatosan megkeverjük.

7. Sütés

vaj  rétesliszt

A tésztát kiöntjük egy nagy kizsírozott, kilisztezett tepsibe és 180 - 200°C hőmérsékletnél, cca. 10-15 percig sütjük.

Sütés

8. 

A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és felosszuk, két egyforma félre.

9. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 350 ml  vaníliás puding -por 2.5 EK  vaj 130 g  porcukor 90 g  vaníliacukor 1 db  citromlé ½ db

Megfőzzük a sűrű pudingot, és hagyjuk kihűlni. A lágyított vajat felverjük porcukorral és vaníliacukorral. Hozzáadjuk egy kissebb citrom levét, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kihűlt pudingot is.

A krém elkészítése

10. 

gyümölcsös jam 2 EK

A krémet felosszuk két fél részre. Az egyik szeletre rákenjük a krém felét, amit letakarunk a másik szelettel, amelyet már megkentünk lekvárral.

11. 

A kalács tetejére ráöntjük a fennmaradó krémet, simára kenjük, és hagyjuk a hűvösben megszilárdulni.

12. Az öntet elkészítése

porcukor 100 g  víz 1 EK  citromlé

A tálban simára keverjük az átszitált porcukrot a meleg vízzel és pár csepp citromlével. A citrom öntetetlágyan rákenjük a kihűlt kalács tetejére. Egy ideig hűvös helyen hagyjuk, majd szeletekre vágjuk és már tálalhatjuk is.

Az öntet elkészítése

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Powered by Master_CMS 7  •  Bejelentkezés