RECEPTEK

Suhajda- diós mazsolás csemege

Suhajda- diós mazsolás csemege

Hagyományos karácsonyi édesség.

recept,recept fotó,fekete kávé,dió, darált,rum,Sütemények,Karácsony,Sütés nélküli,Gluténmentes

Sütemények

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

dió, darált100gramm
fekete kávé0.05liter
kakaó80gramm
kristálycukor200gramm
mazsola-
porcukor180gramm
rum0.05liter
vaj250gramm
zsírszegény tej 1,5%0.05liter

 

Recept

1. A csokoládé elkészítése

vaj 200 gramm  porcukor 180 gramm  kakaó 80 gramm

Gőzfürdőben felolvasztjuk a margarint, porcukrot és a kakaóport, ügyelünk, hogy ne forrjon fel.

2. A diós töltelék elkészítése

kristálycukor 200 gramm  fekete kávé 0.05 liter  zsírszegény tej 1,5% 0.05 liter  dió, darált 100 gramm  vaj 50 gramm  rum 0.05 liter  mazsola

A cukrot, fekete kávét és a tejet három percig főzzük, hozzáadjuk a diót, egy ideig főzzük, ezután hozzáadjuk a vajat, rumot és a mazsolát.

3. 

A papírkosárkák aljára egy kis csokoládét öntünk.

4. 

Ezután diós tölteléket helyezünk rá és leöntjük a megmaradt csokoládéval.

5. 

Néhány órát hűvös helyen pihentetjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit