szakacsreceptek.hu

Suhajda- diós mazsolás csemege

Hagyományos karácsonyi édesség.

 

Adag: 40

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Dió, darált100gramm
Fekete kávé0.05liter
Kakaó80gramm
Kristálycukor200gramm
Mazsolag
Porcukor180gramm
Rum0.05liter
Vaj250gramm
Zsírszegény tej 1,5%0.05liter

1. A csokoládé elkészítése

vaj 200 g  porcukor 180 g  kakaó 80 g

Gőzfürdőben felolvasztjuk a margarint, porcukrot és a kakaóport, ügyelünk, hogy ne forrjon fel.

A csokoládé elkészítése

2. A diós töltelék elkészítése

kristálycukor 200 g  fekete kávé 0.05 l  zsírszegény tej 1,5% 0.05 l  dió, darált 100 g  vaj 50 g  rum 0.05 l  mazsola

A cukrot, fekete kávét és a tejet három percig főzzük, hozzáadjuk a diót, egy ideig főzzük, ezután hozzáadjuk a vajat, rumot és a mazsolát.

A diós töltelék elkészítése

3. 

A papírkosárkák aljára egy kis csokoládét öntünk.

4. 

Ezután diós tölteléket helyezünk rá és leöntjük a megmaradt csokoládéval.

5. 

Néhány órát hűvös helyen pihentetjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés