szakacsreceptek.hu

Sertés tekercs (spanyol madár)gőzedényben

A közkedvelt spanyol madár, sertéshúsból elkészítve, gőzedényben

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 

1. 

sertéscomb 1000 g  tyúk tojás 3 db  baromfi virsli 100 g  fekete bors, őrölt    teljes zsírtartalmú mustár  csemege uborka 117 g

A sertéshúst megmossuk,szeletekre vágjuk és kiverjük (kiklopfoljuk). Minden szeletet megsózunk, megfűszerezünk, bekenünk mustárral és egy szelet uborkát, főtt tojást és virslit helyezünk rá. A húst betekerjük,hústűvel összekapcsoljuk esetleg összekötjük cérnával.

2. 

piros paprika, őrölt 1 TK 

Megszórjuk darált pirospaprikával, sóval és behelyezzük a gőzedény első (alsó) tartólyába. Beállítjuk a párolás idejét 60 percre.

3. 

rizsa 350 g  gomba 150 g

A hús 20 perces párolása után hozzáadjuk a második gőzedényt, amelybe be van helyezve a rizsfőző tál, rizsával. A rizsát a szűrőben többször átöblítjük a folyó víz alatt, hagyjuk lecsepegni, behelyezzük a rizsfőző edénybe, megsózzuk, leöntjük vízzel, úgy 1,5 cm-el a rizs felszíne felé. Az egészet tovább pároljuk. 10 perccel a párolás vége előtt hozzáadjuk a harmadik edényt a megmosott és felvágott gombákkal.

4. 

finomliszt 2 EK  víz 50 ml

A párolt gombát behelyezzük az edénybe és leöntjük a főzettel, amely a párolás során keletkezett a gőzedényben. Az edényt felhelyezzük a tűzhelyre, a tartalmát főzni kezdjük és 0,5 dl vízben felkevert lisztet öntünk hozzá. Megfőzzük a mártást és Vegeta ételízesítővel ízesítjük.

5. 

A spanyol madárból eltávolítjuk a hústűt, vagy a cérnát és a mártással leöntött rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés