szakacsreceptek.hu

Otthoni Dobos szelet

NO_DESC_

 

Adag: 20

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 

1. A tészta elkészítése

finomliszt 700 g  tyúk tojás 3 db  porcukor 300 g  vaj 50 g  sütőpor 18 g  zsírszegény tej 1,5% 150 ml

A sima lisztet összekeverjük a tojással, porcukorral, vajjal és sütőporral. Folyamatosan tejet adagolunk hozzá, majd a tésztát összegyúrjuk.

A tészta elkészítése

2. 

A tésztát felosztjuk hat részre. Minden részt hengerelünk, és egyenként, pléhen megsüssük őket,letakarva sütőpapír által. A tésztát 5 percig süssük 200° C hőmérsékleten. A tészta megsült, ha a szélei elkezdtek barnulni. A tésztának fehérnek kell maradnia.

3. 

zsírszegény tej 1,5% 1 l  kristálycukor 150 g  vaníliacukor 12 g  finomliszt 4 EK  vaníliás puding -por 2 db

5 sült lapot bekenünk a töltelékkel, amelyet a következő módon készítünk el: Forralt tejbe, a csomagolás szerinti útmutató alapján, pudingot keverünk (Aranykalász), hozzáadunk cukrot és lisztet is. A sűrű pudingot megfőzzük.

4. 

vaj 250 g

A kihűlt pudingba vajat keverünk.

5. 

kakaó 90 g

Hozzákeverjük a kakaót, és a habverő segítségével sűrű tölteléket keverünk.

6. 

Ezen töltelékkel, gazdagon megkenünk 5 szeletet, a hatodik szelet, teljesen a kalács tetejére megy, nem megkent állapotban. A szeleteket megterheljük, és 12 órára hűvös helyre helyezzük. A tészta a tölteléket lágyan elissza, rugalmassá válik.

7. 

cukrász öntet, csokoládés

12 óra után a felső szeletet megkenjük csokoládés öntettel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés