Kávé szeletek
Nagyon finom mini kávé szeletek egy mandulával a tetején.
recept,recept fotó,espresso,vaj,porcukor,rétesliszt,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé 85% | 100 | gramm | |
cukrász öntet, mogyorós | 50 | gramm | |
espresso | 50 | milliliter | |
porcukor | 50 | gramm | |
rétesliszt | 200 | gramm | |
tojássárgája | 1 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
édes mandulavelő | 50 | gramm |
Recept
1. Csokoládé-kávé massza
espresso 50 milliliter • csokoládé 85% 100 gramm
Megfőzünk egy erős eszpresszó kávét. Az étcsokoládét kisebb darabokra vágjuk és vízfürdőben felolvasztjuk. A felolvadt csokoládéba beleöntjük a pressó kávét.
2. A tészta elkészítése
vaj 100 gramm • porcukor 50 gramm • tojássárgája 1 darab
A vajat hagyjuk egy kicsit felengedni. Kisebb darabokra vágjuk, összekeverünk porcukorral és tojássárgájával.
3. Kidolgozzuk a tésztát
rétesliszt 200 gramm
A tésztához hozzáadunk egy leveses kanál csokoládé-kávé masszát.Lisztet adunk hozzá és jól kidolgozzuk a tésztát.
4. Sütés
A tésztát hagyjuk hűvös helyen pihentetni egy órán át..A sütőt 150 ° C -ra előmelegítjük. A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk és kivágunk belőle virág vagy kerék formákat. Az egyes darabokat áthelyezzük a sütőpapírral bélelt sütőlapra, és 10 percen keresztül sütjük,150 ° C hőmérsékletnél.
5. Díszítjük
cukrász öntet, mogyorós 50 gramm • édes mandulavelő 50 gramm
A kihűlt karikák egyik felére egy teáskanál csokoládés-kávés masszát rakunk és letakarjuk a másik karikával. Cukrászöntettel és édes mandulával díszítjük.
Jó étvágyat!