RECEPTEK

Hermelines batyu

Hermelines batyu

Leveles tésztában sült hermelin sajt különlegesség, amelyet nagyon egyszerű elkészíteni.

recept,recept fotó,leveles tészta,Hermelin sajt,Húsnélküli ételek

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Hermelin sajt4darab
ketchup-
leveles tészta400gramm
tyúk tojás1darab

 

Recept

1. 

leveles tészta 400 gramm  Hermelin sajt 4 darab

A leveles tésztát lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk. A sajtokat hosszában félbevágjuk, ráhelyezzük a tésztára. A sajt mennyiség szerint kockákra vágjuk a tésztát (ez a recept 4 db vagyis kb. 80g súlyra készült).

2. 

ketchup

Minden egyes négyzetet lágyan megkenünk ketchuppal (lehet ketchup nélkül is készíteni).

3. 

A félbevágott sajtokat ráhelyezzük a tésztára.

4. 

tyúk tojás 1 darab

A tésztát behajtjuk és batyut készítünk. A sajtot minden oldalról alaposan le kell zárni, hogy sütésnél ne folyjon ki. A tetejét megkenjük felvert tojással és megszórjuk köménnyel, szezám maggal vagy őrölt piros paprikával.

5. 

Előmelegített sütőben180-200 °C fokon kb. 15-20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés