szakacsreceptek.hu

Havas piskótás sütemény

Lágy sütemény kókuszos piskótás tésztából, kakaós krémmel, piskótával és tejfölös krémmel díszítve.

 

Adag: 30

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Finomliszt5evőkanál
Habtejszín (30-33%)400milliliter
Kakaó3evőkanál
Kristálycukor6evőkanál
Kókusz reszelék6evőkanál
Piskóta
Porcukor8evőkanál
Szamócás lekvár200gramm
Sütőpor15gramm
Tyúk tojás6darab
Vaj250gramm
Vaníliacukor25gramm
Vaníliás puding -por40gramm
Zsírszegény tej 1,5%600milliliter

1. 

tyúk tojás 6 db  kristálycukor 6 EK  vaníliacukor 10 g  kókusz reszelék 6 EK  finomliszt 5 EK  sütőpor 15 g  szamócás lekvár 200 g

Elválasztjuk a tojássárgáját a tojásfehérjétől. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot és habbá keverjük. Ezután hozzáadjuk a kókuszt, a keményítőporral kevert lisztet és a felvert tojásfehérjét is. A tésztát a kizsírozott, lisztezett tepsin, 200 °C hőmérsékletnél, 10 percen keresztül sütjük. A megsült szeletet megkenjük lekvárral.

2. 

piskóta  zsírszegény tej 1,5% 200 ml  vaníliacukor 5 g

A piskótát belemártogatjuk a vaníliacukorral megfőtt tejbe és felhelyezzük a bekent szeletekre.

3. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 400 ml  vaníliás puding -por 40 g  vaj 250 g  porcukor 8 EK  kakaó 3 EK

A hideg tej egy részét kiöntjük, a többit pedig megfőzzük. A tejhez hozzáadunk Arany Kalász pudingport, és hozzákeverjük a forró tejhez. Sűrű kását főzünk. Az olvasztott vajat felverjük a cukorral együtt és fokozatosan hozzáadjuk a megfőtt pudingot, kakaót, és az egészet sima krémmé verjük. A krémet egyenletesen rákenjük a piskótára.

A krém elkészítése

4. 

habtejszín (30-33%) 400 ml  vaníliacukor 10 g

A tejszínt a cukorral együtt felverjük és szétkenjük a sütemény tetején. Villával megcsináljuk a díszítő barázdákat és hagyjuk a süteményt lehűlni. Kockákra vágjuk és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés