RECEPTEK

Havas piskóta sütemény

Havas piskóta sütemény

Lágy sütemény kókuszos piskóta tésztából, kakaós krémmel, piskótával és tejszínes krémmel díszítve.

recept,recept fotó,piskóta,kakaó,habtejszín (30-33%),Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Sütemények  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt5evőkanál
habtejszín (30-33%)400milliliter
kakaó3evőkanál
kristálycukor6evőkanál
kókusz reszelék6evőkanál
piskóta-
porcukor8evőkanál
szamócás lekvár200gramm
sütőpor15gramm
tyúk tojás6darab
vaj250gramm
vaníliacukor25gramm
vaníliás puding -por40gramm
zsírszegény tej 1,5%600milliliter

 

Recept

1. 

tyúk tojás 6 darab  kristálycukor 6 evőkanál  vaníliacukor 10 gramm  kókusz reszelék 6 evőkanál  finomliszt 5 evőkanál  sütőpor 15 gramm  szamócás lekvár 200 gramm

Elválasztjuk a tojássárgáját a tojásfehérjétől. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot és jól kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a kókusz reszeléket, lisztet, sütő port és a tojásfehérje habot is. A tésztát zsiradékkal megkent és liszttel meghintet sütő lapra helyezzük és 200°C hőmérsékletnél, 10 percen keresztül sütjük. A megsült piskótát megkenjük lekvárral.

2. 

piskóta  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  vaníliacukor 5 gramm

A babapiskótát vanília cukros felforralt tejbe mártjuk és rá rakjuk a lekvárral megkent piskóta lapra.

3. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  vaníliás puding -por 40 gramm  vaj 250 gramm  porcukor 8 evőkanál  kakaó 3 evőkanál

A hideg tej egy részét kiöntjük, a másik felét felforraljuk. A hideg tejbe belekeverjük a vanília pudingport, jól összekeverjük és a forró tejhez öntjük. Sűrű pudingot főzünk.Hűlni hagyjuk. A puha vajat jól összekeverjük a cukorral és fokozatosan hozzáadjuk a megfőtt pudingot, kakaóport, és az egészet simára keverjük. A krémet egyenletesen rákenjük a babapiskóták tetejére.

4. 

habtejszín (30-33%) 400 milliliter  vaníliacukor 10 gramm

Tejszínből tejszínhabot készítünk és a sütemény tetejére kenjük. Egy villa segítségével csíkokat húzunk a tejszínben és a süteményt hűvös helyre helyezzük. Kockákra szeleteljük és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit