szakacsreceptek.hu

Csirkefelfújt borsóval

NO_DESC_

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Csirkemell500gramm
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Főzőtejszín150milliliter
Hagyma150gramm
Mirelit borsó300gramm
Napraforgó olaj2evőkanál
1.25teáskanál
Tyúk tojás7darab
Zsírszegény tej 1,5%100milliliter

1. Borsó

hagyma 150 g  napraforgó olaj 2 EK  mirelit borsó 300 g

A hagymát megtisztítjuk és megpirítjuk az olajban. Hozzáadjuk a fagyasztott, vízzel átmosott borsót. 2-3 percen keresztül sütjük a borsót.

Borsó

2. 

tyúk tojás 4 db   ¼ TK

Hozzáadjuk a tojást, megsózzuk és kevergetjük teljesen a megszilárdulásáig.

3. Csirkehús

csirkemell 500 g

A húst megmossuk és szeletekre vágjuk az izmokkal szembeni irányban. A sütőtálba behelyezzük a csirke réteget, letakarjuk borsó réteggel és a folyamatot megismételjük.

Csirkehús

4. 

zsírszegény tej 1,5% 100 ml  főzőtejszín 150 ml  tyúk tojás 3 db   1 TK  fekete bors, őrölt ½ TK

A tejből, tejfölből, tojásokból, sóból és fűszerekből elkészítjük az öntetet, amellyel leöntjük a felfújtat.

5. 

Előre melegített sütőben sütjük, cca. 45 percen keresztül,175°C hőmérsékleten.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés