Csirke vajon, pirított babbal
Finom csirke husika receptje pirított zöldbabbal.
recept,recept fotó,csirkemell,hüvelyes bab, zöld, fagyasztott,Csirkehús
Csirkehús
kategóriak
Csirkehús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 500 | gramm | |
curry fűszerkeverék | ¼ | teáskanál | |
erőleves kocka | ½ | darab | |
fekete bors, egész | ¼ | teáskanál | |
fekete bors, őrölt | 1 | csipet | |
finomliszt | - | ||
hüvelyes bab, zöld, fagyasztott | 400 | gramm | |
szárított fokhagyma | ¼ | teáskanál | |
só | - | ||
vaj | 30 | gramm | |
víz | 0 | ||
ételízesítő | ¼ | teáskanál |
Recept
3.
vaj 20 gramm
Egy serpenyőben vajat olvasztunk fel és a csirkemellfiléket hirtelen mindkét oldalukról megpirítjuk.
4.
víz • erőleves kocka ½ darab
Felöntjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk az erőleves kockát, összekeverjük és 30 percig pároljuk
5.
finomliszt • víz • vaj 10 gramm
Keverjük össze a lisztet hideg vízzel, és öntsük az edénybe a hússal. Hagyjuk 5 percig forrni, egy darab vajjal ízesítsük, keverjük össze és vegyük le a tűzről..
6.
hüvelyes bab, zöld, fagyasztott 400 gramm
Fagyasztott vagy friss zöldbab hüvelyeket sós vízben körülbelül 5 percig főzzük, amíg félpuha nem lesz.
7.
szárított fokhagyma ¼ teáskanál • fekete bors, őrölt 1 csipet • ételízesítő ¼ teáskanál
Hagyjuk kihűlni a babot. Tegyünk egy kevés olajat a serpenyőbe, adjuk hozzá a babot, fokhagymát, fűszereket és ételízesítőt (Podravka, Vegetta), és kb. 2-3 percig pirítsuk.
8.
A csirke húst és a zöldbabot burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!