szakacsreceptek.hu

Csirke vajon, pirított babbal

Csirke vajon, pirított babbal

    

Finom csirke husika receptje pirított zöldbabbal.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Csirkehús  

 

1. 

csirkemell 500 gramm

A csirkemellfilét megmossuk, megszárítjuk és szeletekre vágjuk fel.

2. 

fekete bors, egész ¼ teáskanál    curry fűszerkeverék ¼ teáskanál

Sózzuk és borsozzuk.

3. 

vaj 20 gramm

Egy serpenyőben vajat olvasztunk fel és a csirkemellfiléket hirtelen mindkét oldalukról megpirítjuk.

4. 

víz  erőleves kocka ½ darab

Felöntjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk az erőleves kockát, összekeverjük és 30 percig pároljuk

5. 

finomliszt  víz  vaj 10 gramm

Keverjük össze a lisztet hideg vízzel, és öntsük az edénybe a hússal. Hagyjuk 5 percig forrni, egy darab vajjal ízesítsük, keverjük össze és vegyük le a tűzről..

6. 

hüvelyes bab, zöld, fagyasztott 400 gramm

Fagyasztott vagy friss zöldbab hüvelyeket sós vízben körülbelül 5 percig főzzük, amíg félpuha nem lesz.

7. 

szárított fokhagyma ¼ teáskanál  fekete bors, őrölt 1 csipet  ételízesítő ¼ teáskanál

Hagyjuk kihűlni a babot. Tegyünk egy kevés olajat a serpenyőbe, adjuk hozzá a babot, fokhagymát, fűszereket és ételízesítőt (Podravka, Vegetta), és kb. 2-3 percig pirítsuk.

8. 

A csirke húst és a zöldbabot burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés