Camembert sajt leveles tésztában
Egy nagyszerű ételkülönlegesség a kedvelt camembert sajtból. Burgonyával és áfonya lekvárral tálaljuk.
recept,recept fotó,leveles tészta,Camembert sajt,Húsnélküli ételek
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Camembert sajt | 6 | darab | |
leveles tészta | 500 | gramm | |
párolt sertéssonka | 150 | gramm | |
szezámmag | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
áfonya dzsem | - |
Recept
1.
leveles tészta 500 gramm
A leveles tésztát félbevágjuk. Az egyik felét gyúrólapon kinyújtunk, majd ráhelyezzük a sütőlapra.
2.
Camembert sajt 6 darab • párolt sertéssonka 150 gramm • tyúk tojás 1 darab
A tésztára ráhelyezzük a sonkát és az egész sajt karikákat. A széleit megkenjük felvert tojással.
3.
A tészta másik felét is kinyújtjuk (nagyobb méretre, mint a tészta első felét), majd letakarjuk a sajtot és a sonkát. Lágyan megnyomkodjuk, úgy hogy ne szakadjon szét a tészta. Az egész felületét megkenjük felvert tojással. A széleit levágjuk és spirálokat hozunk létre...
4.
...és a az egyes adagokat elválasszuk. Újra megkenjük tojással.
5.
Megszórjuk szezámmal, majd rózsaszínre sütjük. A létrehozott adagok szerint felvágjuk...
Jó étvágyat!