szakacsreceptek.hu

Brokkoli leves galuskával

Az égészséges és finom brokkoli leves gyors elkészítése, só hozzáadása nélkül, megfelelő a gyermekeknek is.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Brokkoli500gramm
Búzadara2evőkanál
Szerencsendió, őrölt
½teáskanál
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%250milliliter
Tyúk tojás1darab
Víz750milliliter

1. 

brokkoli 500 g  víz 750 ml   ½ TK

A brokkolit rózsáira szedjük, leöntjük vízzel és megsózzuk (a gyerekeknek nem sózzuk). 15 precig főzzük.

2. 

A megfőzött rózsákból levágjuk a felső részt- a kis rózsákat és félretesszük. A többi brokkolit összekeverjük, merülőmixer segítségével.

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 250 ml  tyúk tojás 1 db  búzadara 2 EK

Az összemixerelt levesbe tejet öntünk. Grízből és tojásból elkészítjük az öntött tésztát, amit villán keresztül, óvatosan a forró levesbe öntünk.így kis galuskák jönnek létre a leves pedig könnyen besűrűsödik.

4. 

  szerencsendió, őrölt

A végén pedig hozzáadjuk a brokkoli levágott részeit. A felnőtteknek megsózzuk és szerecsendióval ízesítük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés