szakacsreceptek.hu

Bográcsos gulyásleves

Úgy 8 liter kitűnő húsos gulyás, elkészítve 16 literes zománcos üstben, égő fenyőfán. Az adagok száma arányos az éhséggel, és az összes résztvevő szakács és segéd "duplázási igényével" van megadva.

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 4 h.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
paprikás paszta, gyulyásba50gramm
Burgonya500gramm
Fekete bors, őrölt1teáskanál
Fokhagyma4gerezd
Hagyma2000gramm
Köménymag, őrölt1teáskanál
Majoránna1evőkanál
Marhahús-lábszár1500gramm
Paprika500gramm
Paradicsompüré100gramm
Piros paprika, őrölt3teáskanál
Sertéslapocka500gramm
Sertészsír350gramm
4teáskanál
Teljes zsírtartalmú mustár2teáskanál
Víz3liter

1. 10:00 A hagyma elkészítése -amennyi hús, annyi hagyma

hagyma 2000 g

Megtiszítjuk, felvágjuk a hagymát s egyúttal kitisztítjuk a könnycsatornákat is.

10:00 A hagyma elkészítése -amennyi hús, annyi hagyma

2. A hús elkészítése - amennyi hagyma, annyi hús

marhahús-lábszár 1500 g

A marhahúst megmossuk, eltávolítjuk róla a zsíros részeket és kockákra vágjuk.

A hús elkészítése - amennyi hagyma, annyi hús

3. A hús még nem elég

sertéslapocka 500 g

A disznóhúst megmossuk, eltávolítjuk róla a zsíros részeket és kockákra vágjuk.

A hús még nem elég

4. Azelőtt, hogy elkezdjük a munkát, magában az üstben: Elkészítjük a burgonyát, paprikát,fokhagymát,fűszeradalékokat és hasonló

burgonya 500 g  paprika 500 g  fokhagyma 4 gerezd

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és hagyjuk vízben ázni. A paprikát megmossuk, kitisztítjuk és csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. A víz és a fűszerkeverék a közelünkben van, hogy ne kelljen feleslegesen elszaladni a tűztől, fakanáltól, üsttől,sörtől, bortól, rumtól, fenyőpálinkától...

Azelőtt, hogy elkezdjük a munkát, magában az üstben: Elkészítjük a burgonyát, paprikát,fokhagymát,fűszeradalékokat és hasonló

5. 11:00 Elkezdünk főzni

sertészsír 350 g   4 TK

A gyújtóponton tüzet gyújtunk. A fát hagyjuk elégni úgy, hogy forró parázs jöjjön létre. Az üstöt felfügesztjük a tűz felé, belehelyezzük a zsírt, amelyet hagyunk felolvadni. Hozzáadjuk a hagymát, amelyet alkalmankénti megkeverés mellett 30 percig pirítunk enyhébb tűz mellett. Megsózzuk.

11:00 Elkezdünk főzni

6. 11:30 Hozzáadjuk a marhahúst

fekete bors, őrölt 1 TK  víz 3 l

Az üstöt lemeljük a tűz felől, és felszólítunk valakit a segítők közül, hogy adja a kezünkbe a sört és az elkészített marhahúst. A marhahúst hozzátesszük a hagymához az üstbe,amelyet visszahelyezünk a fentartott enyhe tűz fölé, a húst pedig hagyjuk sülni. Megfűszerezzük és felöntjük vízzel. 45 percig főzzük a fedél alatt, néha megkeverjük.

11:30 Hozzáadjuk a marhahúst

7. 12:15 Hozzáadjuk a disznóhúst

Az üstöt lemeljük a tűz felől és hozzáadjuk a disznóhúst. A húsokat együtt főzzük a fedő alatt, 30 percen keresztül.

12:15 Hozzáadjuk a disznóhúst

8. 12:45 Lereszeljük a burgonyát

Az üstöt leemeljük a tűzről, és közvetlen, vastag reszelőn keresztül, belevágjuk az elkészített burgonyát. Az egészet összefőzzük, további 30 percen keresztül. A gulyást gyakran megkeverjük, nehogy odaégjen. Az üsttel arányosan feltöltjük a saját folyadékszintünket is, mivel a tűznél állni nagyon fárasztó és vízelvonó tevékenység.

12:45 Lereszeljük a burgonyát

9. 13:15 Lassan véget ér a főzés - az utolsó hozzávalók

paradicsompüré 100 g  piros paprika, őrölt 3 TK  paprikás paszta, gyulyásba 50 g  köménymag, őrölt 1 TK  teljes zsírtartalmú mustár 2 TK  majoránna 1 EK

Az üsthöz hozzáadjuk, az elkészített paprikát, a kinyomott fokhagymát, paradicsompürét, őrölt pirospaprikát, fűszerező gulyás majorannát... íz és kedv szerint a szokatlan alapanyagokat is, mint a szamóca, vagy egy szelet torta... Cca.még 45 percet főzzük enyhe tűznél, gyakori megkeverés mellett.

13:15 Lassan véget ér a főzés - az utolsó hozzávalók

10. 14:00 Kezdhetünk enni

Jó étvágyat kívánunk!

14:00 Kezdhetünk enni

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés