szakacsreceptek.hu

Almás - túrós kalács

    

Egyszerű kalács, azok számára akik szeretik az édességet de nagyon kevés az idejük sütni.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

leveles tészta 275 gramm  piskóta

A sütéshez használjunk friss, előre elkészített leveles tésztát. A tésztát kinyújtjuk és egy kisebb sütőlapra helyezzük, hogy a széleit is befedje a tészta. Majd rá rakjuk a piskótákat.

2. 

alma  250 gramm

Az almát meghámozzuk, vastagra lereszeljük és egyenletesen a piskótákra helyezzük el.

3. 

fahéj, őrölt

Megszórjuk őrölt fahéjjal.

4. 

darabos túró 250 gramm  tyúk tojás 2 darab  nádcukor 100 gramm  karamell puding- por 40 gramm

Egy tálba belehelyezzük a túrót, tojást, cukrot és a pudingport...

5. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter

...hozzáöntjük a tejet. Összekeverjük...

6. 

....és az almára öntjük.

7. 

35 percig 200°C fokon sütjük.

8. 

Miután kihűlt olvasztott csokoládéval díszítjük és felszeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés