RECEPTEK

Csirkés besütött krumplis galuska

Csirkés besütött krumplis galuska

Recept krumplis galuskára, amely csirkehússal és zöldséggel van besütve.

recept,recept fotó,burgonya,csirkemell,Csirkehús

Csirkehús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

borsó50gramm
burgonya430gramm
csirkemell300gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma2gerezd
félkemény sajt100gramm
habtejszín (30-33%)200milliliter
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású80gramm
rétesliszt250gramm
1
1teáskanál
tyúk tojás1darab
árvai szalonna100gramm
ételízesítő3teáskanál
ömlesztett sajt60gramm

 

Recept

1. A tészta elkészítése

burgonya 430 gramm  tyúk tojás 1 darab   1 ĆL  rétesliszt 250 gramm

A krumplit megpucoljuk, apróra reszeljük, hozzáadjuk a tojást, sót, és lisztet majd félkemény tésztát gyúrunk belőle.

2. 

A galuskákat sós vízben kb 3 - 4 percig főzzük, leszűrjük, majd hideg vízzel leöblítjük.

3. A csirkehús elkészítése

árvai szalonna 100 gramm

A szalonnát pici olajon megpirítjuk.

4. 

csirkemell 300 gramm   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  ételízesítő 3 teáskanál

Hozzáadjuk az apróra vágott csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, és rövid ideig sütjük.

5. 

borsó 50 gramm  morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 80 gramm

Zöldborsót és kukoricát adunk hozzá.

6. 

habtejszín (30-33%) 200 milliliter  ömlesztett sajt 60 gramm  fokhagyma 2 gerezd

Majd leöntjük tejföllel, hozzáadjuk a ömlesztett sajtot és a foghagymát. A mártást addig főzzük, amíg a sajt el nem olvad.

7. 

Sütőtálba esetleg kis tepsibe berakjuk a galuskákat.

8. 

A galuskákra öntjük a csirkehúsos mártást és 200°C-on 15 percig sütjük.

9. 

félkemény sajt 100 gramm

Sütés után megszórjuk reszelt sajttal.

10. 

Újabb 5 percig sütjük, amíg a sajt el nem olvad.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés