Grillezett hamburger házi zsemlében
... a szombati grill partira.
recept,recept fotó,rétesliszt,sertéslapocka,Sertéshús,Nyári grill receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
csemege uborka | - | ||
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | - | ||
fokhagyma | 4 | gerezd | |
friss élesztő | 30 | gramm | |
hagyma | - | ||
hagyma | 100 | gramm | |
kenyér | 40 | gramm | |
ketchup | - | ||
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
köménymag, darált | 1 | teáskanál | |
köménymag, őrölt | - | ||
olivaolaj | 6 | evőkanál | |
petrezselyem zöldje | 2 | evőkanál | |
rétesliszt | 500 | gramm | |
sertéslapocka | 700 | gramm | |
só | - | ||
só | 1.5 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 30 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
1. Házi zsemlék
rétesliszt 500 gramm • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • friss élesztő 30 gramm • vaj 30 gramm • kristálycukor 1 teáskanál • só ½ teáskanál
A liszthez hozzáadjuk a langyos tejet, a szétmorzsált élesztőt, puha vajat, egy kevés cukrot, és egy csipetnyi sót. Tésztát dolgozunk ki, amelyet 30 percig kelni hagyunk.
2.
A megkelt tésztából 10-12 db zsemleformát készítünk, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. A cipókat még 10 percig kelni hagyjuk.
3.
tyúk tojás 1 darab • köménymag, őrölt • só
Ezután megkenjük őket felvert tojással, megszórjuk ízlés szerint köménnyel és sóval.
4.
Előmelegített sütőben 25 - 30 percig sütjük. A megsült zsemléket egy kosárkába helyezzük, és hűlni hagyjuk. Egy tiszta törlővel letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.
7.
kenyér 40 gramm • köménymag, darált 1 teáskanál • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • fokhagyma 4 gerezd • petrezselyem zöldje 2 evőkanál • olivaolaj 6 evőkanál
A húst, hagymát, száraz kenyeret, köményt, sót, borsot, préselt fokhagymát, apróra vágott petrezselyem levelet és olajat keverünk össze.
8.
A hús masszából 10 - 12 darab hamburgert készítünk, amelyeket meghempergetünk lisztben is.
9.
A hamburgereket forró grillen 10 - 10percig grillezzük mindkét oldalról.
10.
A megsült hamburgereket a félbevágott zsemlékbe helyezünk, amelyeket előtte mustárral kentünk meg.
11.
csemege uborka • hagyma • ketchup
Ízlés szerint adhatunk hozzá savanyú uborkákat, hagymakarikákat és ketchupot.
Jó étvágyat!