ActiFry fokhagymás csirkehús
Illatos fokhagymás csirke ízletes grillezett zöldséggel és hasábburgonyával. Egy komplett ebéd az ActiFry fritőzben elkészítve, 3 kanál olaj felhasználásával.
recept,recept fotó,szárított fokhagyma,mirelit zöldség ,burgonya,kicsontozott csirkecomb,Csirkehús,ActiFry 2v1 receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 | gramm | |
fokhagyma | 12 | gerezd | |
kicsontozott csirkecomb | 600 | gramm | |
mirelit zöldség | 300 | gramm | |
olivaolaj | 3 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
szárított fokhagyma | 1 | teáskanál | |
só | ¼ | teáskanál | |
só | 1 | csipet |
Recept
1.
olivaolaj 3 evőkanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • szárított fokhagyma 1 teáskanál • kicsontozott csirkecomb 600 gramm
A felső csirkecombokat megmossuk, belerakjuk egy tálba, hozzáöntjük az olajat, paprikát és a fokhagymát. Összekeverjük.
2.
A húst belerakjuk az ActiFry edénybe, lefedjük a felső lemezzel - serpenyővel. Beállítjuk a 2az1-ben Csirke programot 35 percre.
4.
Bekapcsoljuk az ActiFry-t és a húst tovább sütjük (a felső lemez - serpenyő nélkül) 15 percig.
5.
mirelit zöldség 300 gramm • só 1 csipet
A megsült húst kivesszük és ráhelyezzük a serpenyőre, letakarjuk. A fritőz edényébe beleszórjuk a mirelit zöldséget, teszünk hozzá egy csipetnyi sót és 10 percig sütjük.
7.
só ¼ teáskanál
A serpenyőn lévő húshoz hozzáadjuk a zöldséget és letakarjuk. Az actifry edénybe beleszórjuk a burgonyát, sózzuk és 30 percig sülni hagyjuk.
8.
A sült burgonya felé behelyezzük a csirkével és zöldséggel teli serpenyőt és 2-3 percig a 2az1ben Csirke programon felmelegítjük. Tálalhatjuk.
Jó étvágyat!