RECEPTEK

Görög csirkés wrap

Görög csirkés wrap

Finom töltött tortilla joghurtos uborkás öntettel.

recept,recept fotó,csirkemell,salátauborka,natúr joghurt 3,5% zsírtartalom,jégsaláta,Feta sajt,Csirkehús

Csirkehús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Feta sajt120gramm
csirkemell500gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
fekete olivabogyó-
jégsaláta300gramm
kapor2teáskanál
kukoricagríz (polenta)4evőkanál
köménymag, darált½teáskanál
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom400milliliter
olivaolaj3evőkanál
paradicsom3darab
piros paprika, őrölt2teáskanál
salátauborka400gramm
szárított fokhagyma1teáskanál
szárított hagyma2evőkanál
1teáskanál
tortilla6darab
zöld olivabogyó-

 

Recept

1. A hús elkészítése

csirkemell 500 gramm  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  szárított fokhagyma 1 teáskanál  olivaolaj 3 evőkanál

A csirkehúst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. Egy tálba helyezzük, majd hozzáadjuk a piros őrölt paprikát, borsot, fokhagymát és az olíva olajat. Összekeverjük és azonnal tovább dolgozunk vele, vagy hagyhatjuk a húst állni néhány órát az öntetben.

2. 

kukoricagríz (polenta) 4 evőkanál   ½ teáskanál  szárított hagyma 2 evőkanál  köménymag, darált ½ teáskanál

A kukorica darát sóval összekeverjük, hozzáöntjük a szárított hagymát és a köményt.

3. 

A húst az olajjal együtt beleöntjük a száraz masszába, és jól összekeverjük.

4. 

A grill serpenyőt előmelegítjük és a húst időnkénti keverés mellett szárazon 20 percig sütjük.

5. Öntet készítése

salátauborka 400 gramm

Az uborkát apróra reszeljük.

6. 

Leöntjük róla a vizet és lágyan kicsavarjuk.

7. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 400 milliliter  kapor 2 teáskanál   ½ teáskanál

Az uborkához sót, joghurtot és kaprot adunk (használhatunk szárított kaprot is), majd jól összekeverjük.

8. Egyéb hozzávalók

paradicsom 3 darab  jégsaláta 300 gramm  Feta sajt 120 gramm  zöld olivabogyó  fekete olivabogyó

A paradicsomokat szeletekre vágjuk, a salátát megmossuk, lecsepegtetjük és csíkokra vágjuk. A sajtot kisebb kockákra szeleteljük. Az olíva bogyókat használhatjuk egészben, illetve karikákra vágva. Használhatunk fekete olíva bogyókat is.

9. Tortilla megtöltése

tortilla 6 darab

Egy nagyobb tortillát 30cm-s átmérővel megcsepegtetünk vízzel és felforrósított serpenyőben szárazon mindkét oldalról megpirítunk (felmelegítjük).

10. 

A tortillára rárakjuk a saláta, olíva, sajt egy részét és hozzáadunk 2 karika paradicsomot.

11. 

A tortillát megszórjuk a megsült hús 1/6-ával és leöntjük 2-3 leveses kanál joghurtos-uborkás öntettel.

12. 

A tortilla alsó részét behatjuk befele, majd az egyik behajtjuk és a hosszabb másik oldalával betekerjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit