RECEPTEK

Foszlós fonott kalács

A húsvéti megterített asztalról a sonka mellől a foszlós fonott kalács sem hiányozhat soha.

recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,finomliszt,Péksütemény

Péksütemény

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Péksütemény  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

finomliszt500gramm
friss élesztő20gramm
kristálycukor1teáskanál
magok (len, napraforgó, szezám és hasonlók)-
1teáskanál
tojássárgája1darab
vaj20gramm
zsírszegény tej 1,5%300milliliter
őrölt mák-

 

Recept

1. A kovász elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  friss élesztő 20 gramm  kristálycukor 1 teáskanál

A tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot. Hagyjuk az élesztőt felfuttatni.

2. A tészta

finomliszt 500 gramm  vaj 20 gramm  tojássárgája 1 darab   1 teáskanál

Egy tálban elkeverjük a lisztet az élesztővel, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a vajat és a sót. A tésztát 8-10 percig dagasztjuk. Ha már szép homogén a tészta, egy feszes labdává formázzuk és letakarva a duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt.

3. 

A megkelt tésztát a lisztel meghintett deszkára borítjuk. Egyenletesre igazítjuk, félbevágjuk. Egyesével hengerré formázzuk és helyet csinálunk a deszkán. 20 cm hosszú és 1.5 cm vastag rudakat sodrunk belőle. Két hengert egymásra teszünk és fonást formálunk.

4. 

őrölt mák  magok (len, napraforgó, szezám és hasonlók)

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kalácsokat, megkenjük felvert tojással, tetszőlegesen megszórjuk mákkal, szezámmaggal, köménymaggal, sóval.

5. Sütés

180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit