RECEPTEK

Túrótorta epres zselével

Túrótorta epres zselével

...vigyázat, néhány másodperc alatt elfogy!!! :)

recept,recept fotó,szamóca befőtt,szamóca befőtt,tortazselé, piros,tortazselé, piros,túró, lágy,szamócás lekvár,Torták

Torták

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

kategóriak

Torták  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromhéj2teáskanál
csokoládé 85%50gramm
dió, darált30gramm
finomliszt150gramm
kakaó1evőkanál
kristálycukor40gramm
kukoricakeményítő30gramm
porcukor200gramm
rétesliszt30gramm
szamóca befőtt1230gramm
szamócás lekvár-
sütőpor7gramm
sütőpor1teáskanál
tejföl (14-18%)500milliliter
tortazselé, piros20gramm
tyúk tojás3darab
túró, lágy750gramm
vaj50gramm
vaníliacukor10gramm
zsírszegény tej 1,5%200milliliter
étkezési zselatin25gramm

 

Recept

1. Epres zselé

szamóca befőtt 410 gramm  kristálycukor 40 gramm  tortazselé, piros 10 gramm

A tortaformát élelmiszerfóliával béleljük. A fóliára helyezzük a félbevágott epreket (185g). Az eperkompót levét (225ml) kevergetve cukorral és tortazselével felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A zselét lassan ráöntjük az eperre, és hűvös helyen állni hagyjuk.

2. 1. piskótatészta

finomliszt 150 gramm  sütőpor 1 teáskanál  porcukor 50 gramm  vaníliacukor 10 gramm  citromhéj 2 teáskanál  tyúk tojás 1 darab  vaj 50 gramm

Lisztből, sütőporból, kétfajta cukorból, reszelt citromhéjból, tojásból és puha vajból tésztát készítünk.

3. 

A tortaformára vágott sütőpapíron kinyújtjuk a tésztát, és az egészet belehelyezzük a tortaformába. Egy villa segítségével megszurkáljuk és 20 percig 180°C-on előmelegített sütőben sütjük.

4. 2. piskótatészta

tyúk tojás 2 darab  porcukor 50 gramm  kukoricakeményítő 30 gramm  rétesliszt 30 gramm  sütőpor 7 gramm  dió, darált 30 gramm  kakaó 1 evőkanál

A tojást cukorral, keményítő lisztel, lisztel, sütőporral, őrölt dióval és kakaóval összegyúrjuk.

5. 

Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 10 percig 180°C-on előmelegített sütőben sütjük.

6. Túrós-tejfölös töltelék

étkezési zselatin 25 gramm  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter

A zselatint tejben felmelegítjük. Csak langyosra melegítjük.

7. 

túró, lágy 750 gramm  tejföl (14-18%) 500 milliliter  porcukor 100 gramm

A túrót a tejföllel, cukorral kikeverjük, majd belekeverjük a felolvasztott zselatint.

8. A torta készítése

szamócás lekvár

Az első piskótára gyümölcslekvárt kenünk és ráhelyezzük a második piskótát

9. 

szamóca befőtt 820 gramm

A második piskótára sűrűn félbevágott epret rakunk (370g). A piskótára rátesszük a tortaformát.

10. 

Az eperre egyenletesen rákenjük a töltelék felét.

11. 

A töltelékre óvatosan ráhelyezzük (kiborítjuk) az epres zselét, majd rátesszük a töltelék másik felét, és legalább 4 órát hűvös helyen pihentetjük. Ezután óvatosan kés segítségével a formát levesszük.

12. Díszítés

tortazselé, piros 10 gramm

Eperkompót levét (225ml) tortazselével keverünk össze, felforraljuk, és levesszük a tűzről. Egy ecset segítségével a torta széleit megkenjük a zselével. Majd hűlni hagyjuk.

13. 

csokoládé 85% 50 gramm

Csokoládét olvasztunk fel, és a tortát ezzel díszítjük.

14. ...nyam nyam...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit