Gyors túrós kalács leveles tésztából
Kitűnő recept túrós kalácsra almával és mazsolával. Nem kell a túróhoz mascarponet keverni, helyette használhatunk dupla mennyiségű túrót is.
recept,recept fotó,reszelt alma,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok Almából készült desszertek Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz) Almás kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | - | ||
leveles tészta | 500 | gramm | |
mascarpone | 250 | gramm | |
mazsola | 70 | gramm | |
porcukor | 8 | evőkanál | |
reszelt alma | 300 | gramm | |
túró, lágy, 20% zsírtartalom | 250 | gramm | |
vaj | 20 | gramm | |
vaníliacukor | 20 | gramm | |
vaníliás puding -por | 20 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ | liter |
Recept
1. A tészta elkészítése
leveles tészta 500 gramm
A leveles tésztát lisztel meghintett nyújtó deszkán a sütőlap méretére nyújtjuk.
2.
Nyújtófa segítségével a tésztát a sütőlapra helyezzük, amelyet előtte vízzel öblítettünk ki.
3. A túrós töltelék elkészítése
túró, lágy, 20% zsírtartalom 250 gramm • mascarpone 250 gramm • vaníliacukor 20 gramm • porcukor 8 evőkanál • vaníliás puding -por 20 gramm • zsírszegény tej 1,5% ½ liter • mazsola 70 gramm
Tálkában kikeverjük a túrót, mascarponet, cukrot, vanília pudingot, mazsolát, és a tejet. A massza egy kicsit ritka lesz, de sütés alatt megkeményedik.
4.
A túrós tölteléket egyenletesen szétkenjük a tésztára.
6. Alma díszítés
reszelt alma 300 gramm • fahéj, őrölt
A lereszelt almát rárakjuk a túrós rétegre és fahéjjal szórjuk meg.
7.
180°C-on sütjük kb. 20 percig.
8.
A kész kalácsot hagyjuk kihűlni, és kockára vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!