RECEPTEK

Gyors túrós kalács leveles tésztából

Gyors túrós kalács leveles tésztából

Kitűnő recept túrós kalácsra almával és mazsolával. Nem kell a túróhoz mascarponet keverni, helyette használhatunk dupla mennyiségű túrót is.

recept,recept fotó,reszelt alma,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj, őrölt-
leveles tészta500gramm
mascarpone250gramm
mazsola70gramm
porcukor8evőkanál
reszelt alma300gramm
túró, lágy, 20% zsírtartalom250gramm
vaj20gramm
vaníliacukor20gramm
vaníliás puding -por20gramm
zsírszegény tej 1,5%½liter

 

Recept

1. A tészta elkészítése

leveles tészta 500 gramm

A leveles tésztát lisztel meghintett nyújtó deszkán a sütőlap méretére nyújtjuk.

2. 

Nyújtófa segítségével a tésztát a sütőlapra helyezzük, amelyet előtte vízzel öblítettünk ki.

3. A túrós töltelék elkészítése

túró, lágy, 20% zsírtartalom 250 gramm  mascarpone 250 gramm  vaníliacukor 20 gramm  porcukor 8 evőkanál  vaníliás puding -por 20 gramm  zsírszegény tej 1,5% ½ liter  mazsola 70 gramm

Tálkában kikeverjük a túrót, mascarponet, cukrot, vanília pudingot, mazsolát, és a tejet. A massza egy kicsit ritka lesz, de sütés alatt megkeményedik.

4. 

A túrós tölteléket egyenletesen szétkenjük a tésztára.

5. 

vaj 20 gramm

Vajat reszelünk a tetejére.

6. Alma díszítés

reszelt alma 300 gramm  fahéj, őrölt

A lereszelt almát rárakjuk a túrós rétegre és fahéjjal szórjuk meg.

7. 

180°C-on sütjük kb. 20 percig.

8. 

A kész kalácsot hagyjuk kihűlni, és kockára vágva tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit