RECEPTEK

Lencsés krumplifőzelék

Lencsés krumplifőzelék

Főzelék lencséből és krumpliból.

recept,recept fotó,lencse,burgonya,zsírszegény tej 1,5%,habtejszín (30-33%),Főzelékek és mártások

Főzelékek és mártások

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya300gramm
ecet-
finomliszt2evőkanál
habtejszín (30-33%)250milliliter
kristálycukor1teáskanál
lencse150gramm
1teáskanál
-
víz1.5liter
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. 

lencse 150 gramm  víz 1.5 liter  burgonya 300 gramm   1 teáskanál

A lencsét kiválogatjuk, eltávolítjuk a szemetet. Egy szűrőben átmossuk folyó víz alatt, majd beleszórjuk egy fazékba. Leöntjük hideg vízzel, és kb 45 percig főzzük. Hozzáadjuk a megpucolt, megmosott és felszeletelt krumplit, majd sózzuk. Főzzük, amíg a krumpli puha nem lesz.

2. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  habtejszín (30-33%) 250 milliliter  finomliszt 2 evőkanál  ecet    kristálycukor 1 teáskanál

Tejben tejfölt és lisztet keverünk el. A habarást beleöntjük a levesbe és állandó keverés mellett felforraljuk. Ha szeretjük a savanyúbb főzeléket, akkor ecetet adunk hozzá. Ízlés szerint sózzuk.

3. 

Fasírozottal, sült kolbásszal vagy virslivel tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit