RECEPTEK

Sztrapacska savanyú káposztával

Sztrapacska savanyú káposztával

Sztrapacska krumplitésztából savanyú káposztával és pirított szalonnával elkészítve.

recept,recept fotó,árvai szalonna,kovászos káposzta,burgonya,rétesliszt,Tészták,Szlovák receptek,Laktózmentes

Tészták

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Burgonya haluska - sztrapacska recept-
burgonya600gramm
fekete bors, egész¼teáskanál
hagyma1darab
kovászos káposzta750gramm
kristálycukor1evőkanál
köménymag, őrölt¼teáskanál
rétesliszt300gramm
1teáskanál
tyúk tojás1darab
víz200milliliter
árvai szalonna300gramm

 

Recept

1. 

burgonya 600 gramm  rétesliszt 300 gramm  tyúk tojás 1 darab   1 teáskanál  Burgonya haluska - sztrapacska recept

A lereszelt krumplit lisztel, sóval, tojással keverjük össze. Nokedli szaggatón szaggatjuk ki a tésztát, majd addig főzzük, amíg a víz felszínére úsznak. Kiszedjük, majd leszűrjük.

2. 

árvai szalonna 300 gramm

A szalonnát kockákra vágjuk és megpirítjuk.

3. 

hagyma 1 darab

A szalonnából felmaradt zsiradékon hagymát üvegesre pirítunk.

4. 

kovászos káposzta 750 gramm  fekete bors, egész ¼ teáskanál  köménymag, őrölt ¼ teáskanál  víz 200 milliliter

A hagymához hozzáadjuk az átmosott savanyú káposztát, amelyet a hagymával egy picit pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszert és a köményt. A káposztát felöntjük vízzel és 10 percig pároljuk.

5. 

kristálycukor 1 evőkanál

A káposztát cukorral ízesítjük.

6. 

A sztrapacskát összekeverjük a káposztával és a szalonnával.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit