RECEPTEK

Pikáns káposztaleves

Pikáns káposztaleves

Klasszikus káposztaleves hússal, aszalt szilvával és pikáns kolbásszal, amely egy karakteres ízt varázsol a levesnek.

recept,recept fotó,sertéscomb,kovászos káposzta,aszalt szilva,Húslevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes

Húslevesek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

aszalt szilva5darab
burgonya2darab
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma1gerezd
hagyma1darab
kolbász1darab
kovászos káposzta500gramm
köménymag, őrölt¼teáskanál
nemes babérlevél1darab
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertéscomb400gramm
szegfűbors3darab
-
víz-

 

Recept

1. 

hagyma 1 darab

Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre sütjük.

2. 

sertéscomb 400 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, őrölt ¼ teáskanál

Hozzáadjuk a darabokra szeletelt húst, megszórjuk borssal ás köménymaggal.

3. 

piros paprika, őrölt 2 teáskanál  víz  szegfűbors 3 darab

A húst egy rövid ideig pirítjuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával, és felöntjük vízzel. 30-40 percig főzzük.

4. 

kovászos káposzta 500 gramm  nemes babérlevél 1 darab  kolbász 1 darab  aszalt szilva 5 darab  fokhagyma 1 gerezd  burgonya 2 darab

Ha a hús már félig megfőtt, hozzáadjuk a savanyú káposztát, és az extra csípős kolbászt, egy pár szem aszalt szilvát, fokhagymát és babérlevelet. Hogy sűrűbb legyen a káposzta belereszelünk két nyers burgonyát.

5. 

A káposztát így addig főzzük amíg a hús és a káposzta puha nem lesz. A végén ízlés szerint még megsózzuk.

6. 

Kivesszük a kolbászt a levesből, karikákra vágjuk és visszatesszük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit