Burgonyasaláta
Ízletes burgonyasaláta tojás nélkül.
recept,recept fotó,burgonya,hagyma,zöldségkeverék (sárgarépa, borsó),csemege uborka,majonéz light,Krumplisaláták,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Krumplisaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1.5 | kilogramm | |
csemege uborka | 200 | gramm | |
ecet | 3 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | ¾ | teáskanál | |
hagyma | 100 | gramm | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
majonéz light | 150 | gramm | |
olivaolaj | 2 | evőkanál | |
só | 2 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | - | ||
víz | 200 | milliliter | |
zöldségkeverék (sárgarépa, borsó) | 300 | gramm |
Recept
1.
burgonya 1.5 kilogramm
A burgonyákat héjastól majdnem puhára megfőzzük. Leöntjük a vizet és a burgonyát hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk.
2.
víz 200 milliliter • kristálycukor 1 evőkanál • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ¾ teáskanál • olivaolaj 2 evőkanál • ecet 3 evőkanál
Vízből, cukorból, sóból, borsból, olajból és ecetből öntetet főzünk, amelyet röviden felforralunk, majd vízfürdőben lehűtünk.
3.
hagyma 100 gramm • zöldségkeverék (sárgarépa, borsó) 300 gramm • csemege uborka 200 gramm • teljes zsírtartalmú mustár
A burgonyát kockákra vágjuk, vagy használhatunk krumpliszeletelőt - amelyen átnyomjuk a burgonyát. A burgonyához hozzáadunk apróra vágott hagymát, borsót, répát, apróra vágott uborkát, és ízlés szerint mustárt, majd leöntjük az elkészült öntettel. Amennyiben a salátát savanyúbbra szeretnénk, úgy hozzáönthetünk ízlés szerint egy kis uborkalevet. Lágyan átkeverjük és 3-4 órán át hűvös helyen pihentetjük.
Jó étvágyat!