RECEPTEK

Csirkehúsleves, kelbimbóval és házi tésztával

Csirkehúsleves, kelbimbóval és házi tésztával

Nagyon finom csirkehúsleves, zöldséggel és saját kezűleg készített, házi tésztával.

recept,recept fotó,csirkehátak,kelbimbó- fagyasztott,Húslevesek,Laktózmentes

Húslevesek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya1darab
csirkehátak400gramm
darás liszt150gramm
erőleves kocka1darab
fekete bors, egész5darab
fokhagyma1gerezd
hagyma1darab
hüvelyes bab, zöld, fagyasztott80gramm
kelbimbó- fagyasztott15darab
köménymag, őrölt1csipet
petrezselyem1darab
petrezselyem zöldje-
répa3darab
szegfűbors1darab
3gramm
-
tyúk tojás1darab
ételízesítő2evőkanál

 

Recept

1. 

csirkehátak 400 gramm 

A megmosott csirke aprólékot kb 2 liter vízzel felöntjük és feltesszük főzni. Amikor forrni kezd a leves, leszedjük a habot a levesről. Sózzuk és hagyjuk lassan főzni.

2. 

hagyma 1 darab  fokhagyma 1 gerezd  burgonya 1 darab  répa 3 darab  petrezselyem 1 darab  köménymag, őrölt 1 csipet  szegfűbors 1 darab  fekete bors, egész 5 darab  ételízesítő 2 evőkanál  erőleves kocka 1 darab

A levesbe beletesszük a hagymát, fokhagymát, burgonyát, sárgarépát, petrezselymet, zellert és az erőleves kockát. A levest fűszerezzük borssal, köménymaggal és ételízesítővel (vegeta).

3. 

kelbimbó- fagyasztott 15 darab  hüvelyes bab, zöld, fagyasztott 80 gramm  petrezselyem zöldje

Kb 15 perccel a befejezés előtt ( ha már a csirke aprólék és a zöldség is majdnem puha) a leveshez adjuk a fagyasztott kelbimbót és a fagyasztott zöldbabot ( amennyiben friss kelbimbót használunk, egy kicsit tovább főzzük). A levest apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük.

4. 

A sárgarépát, petrezselymet és a burgonyát kivesszük a levesből felszeleteljük és vissza tesszük a levesbe. Kivesszük a csirkehúst is leszedjük a húst a csontról és vissza tesszük a levesbe.

5. Házi tészta

tyúk tojás 1 darab   3 gramm  darás liszt 150 gramm

Lisztből, tojásból és sóból kemény tésztát gyúrunk össze. A liszt pontosan annyi kell hozzá amennyit a tojás felszed.

6. 

Lisztel hintett gyúrólapon, olyan vékonyra nyújtjuk a tésztát amennyire csak lehet.

7. 

Ezután a tésztát egyforma szeletekre, csíkokra vágjuk, lisztezzük és egymásra rakjuk.

8. 

Felvágjuk vastagabb csíkokra.

9. 

A tésztát egy rövid ideig hagyjuk száradni.

10. 

Ezután kifőzzük forró vízben, egy csepp olajjal , kb 2-3 percig, amíg nem úsznak fel a felszínre. Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, lecsepegtetjük és a levesbe tesszük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés