RECEPTEK

Posírozott tojás Benedikt

Posírozott tojás Benedikt

A posírozott tojástól sokan rettegnek, van is miért. Nyavalyás egy technológia, könnyű elrontani, nehéz jól összerakni, de ha betartanak pár egyszerű lépést, mindenkinek lehet ilyen finom és szépséges reggelije.

recept,recept fotó,tyúk tojás,sonka,Holland mártás,Tojásból készült reggeli,Gluténmentes

Tojásból készült reggeli

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Holland mártás recept1evőkanál
ecet2evőkanál
sonka30gramm
tyúk tojás2darab
víz-

 

Recept

1. Buggyantott tojás elkészítése

víz  ecet 2 evőkanál  tyúk tojás 2 darab

Egy fazékban vagy egy mélyebb tepsiben vizet forralunk fel. Ecetet adjunk hozzá. A forró ecetes vízbe engedjük a tojásokat egymás után: mindegyik fehérjét a vízbe eresztés után óvatosan a kívánt alakúra formázzuk. (Én ezt úgy oldottam meg, hogy fém desszertes karikát tartottam a vízbe, ebbe öntöttem a tojást, és ez így nagyjából biztosította a kör alakot.) Mérsékeljük a lángot, annyira, hogy éppen gyöngyözzön a víz és 2-3 percig posírozzuk a tojásokat.

2. Tálalás

sonka 30 gramm  Holland mártás recept 1 evőkanál

Azonnal fogyasztjuk, egy szelet friss kenyérrel, egy szelet sonkával és holland mártással leöntve.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit