RECEPTEK

Sült csirkecombok zsemle töltelékkel

Sült csirkecombok zsemle töltelékkel

Recept sült csirkecombra egy klasszikus töltelékkel. Nagyon finom ebédre vagy vacsorára.

recept,recept fotó,csirkecomb, negyed,csirkemáj,kifli,Csirkehús

Csirkehús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

kategóriak

Csirkehús  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csirkecomb, negyed6darab
csirkemáj500gramm
fokhagyma5gerezd
kifli300gramm
olivaolaj50milliliter
petrezselyem zöldje-
piros paprika, őrölt-
sertészsír-
-
1teáskanál
tyúk tojás5darab
zsemlemorzsa-
zsírszegény tej 1,5%100milliliter
újhagyma100gramm

 

Recept

1. 

csirkecomb, negyed 6 darab    piros paprika, őrölt  olivaolaj 50 milliliter

Mossuk meg a csirkecombokat, sózzuk meg, szórjuk meg borssal és tegyük egy tepsibe. Öntsük meg olívaolajjal, fedjük le és előmelegített sütőben süssük 45 percig, kb. 200 ° C-on. Ezután vegyük le a fedőt és süssük még hirtelen 15-20 percig.

2. 

csirkemáj 500 gramm  kifli 300 gramm  tyúk tojás 5 darab  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter  újhagyma 100 gramm  fokhagyma 5 gerezd   1 teáskanál  petrezselyem zöldje

A csirkemájat megmossuk, eltávolítjuk a hártyát és felszeleteljük. Vágjuk fel a kifliket, adjuk hozzá a tojást, tejet, apróra vágott hagymát (vagy finom újhagymát), a megtisztított zúzott fokhagymát, sót és az elkészített májat Hozzáadhatunk apróra vágott petrezselymet is. Jól összekeverjük és hagyjuk állni egy ideig.

3. 

sertészsír  zsemlemorzsa

A tölteléket tegyük, zsiradékkal megkent és morzsával meghintett tepsi formába és előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

4. 

Bármilyen formát használhatunk, akár például kuglóf formát is. Rövid lehűlés után kiborítjuk a tölteléket a formából, felszeleteljük ...

5. 

.. és a sült combokkal együtt tálalhatjuk. A köret különféle típusú zöldségsalátákat vagy rizst tartalmazhat.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit