Barackos zabkása
Igazán egészséges reggeli lehet a hagyományosan elkészített zabkása.
recept,recept fotó,zabpehely,aszalt barack,Reggeli kása,Vegetáriánus receptek
Reggeli kása
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt barack | 5 | darab | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
víz | 2 | deciliter | |
zabpehely | 5 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 1.5 | deciliter |
Recept
1.
zabpehely 5 evőkanál • víz 2 deciliter • aszalt barack 5 darab
Zabpelyhet és 5 darab aszalt barackot lassú tűzön főzzünk vízben meg 5percig.
2.
zsírszegény tej 1,5% 1.5 deciliter • kristálycukor 1 teáskanál
Hozzáadjuk a tejet, cukrot és további 5 percig főzzük állandó keverés mellet amíg a kása sűrű nem lesz. Ha nagyon sűrűre sikeról adjunk hozzá egy kevés tejet és még főzzük pár percig.
Jó étvágyat!