RECEPTEK

Mézes kalács

Mézes kalács

Nagyon finom recept egy igazán fantasztikus mézes kalácsra.

recept,recept fotó,rétesliszt,rétesliszt,kakaó,sütőpor a mézeskalácsba,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj, őrölt1teáskanál
főzőcsokoládé-
kakaó2evőkanál
napraforgó olaj100milliliter
porcukor300gramm
rétesliszt400gramm
rétesliszt-
saját választás szerinti lekvár2evőkanál
saját választás szerinti lekvár-
sütőpor a mézeskalácsba1darab
tyúk tojás2darab
vaj-
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

Recept

1. 

rétesliszt 400 gramm  porcukor 300 gramm  tyúk tojás 2 darab  napraforgó olaj 100 milliliter  saját választás szerinti lekvár 2 evőkanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  kakaó 2 evőkanál  sütőpor a mézeskalácsba 1 darab

Az összes alapanyagot égy tálban jól összekeverjük.

2. 

rétesliszt  vaj

Egy nagyobb sütőlapot kizsírozunk és lisztel meghintjük.

3. 

A tésztát a lapra kiborítjuk.

4. 

Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

5. 

saját választás szerinti lekvár  főzőcsokoládé

Miután megsült még a forró tésztára rá rakjuk a lekvárt és így hűlni hagyjuk. Ezután leöntjük csokoládé mázzal.

6. 

A mézes kalácsot felszeleteljük, díszítjük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit