Almás - fahéjas zabkása
Nagyon finom és laktató étel. Ami ráadásul egészséges is. Majdnem olyasmi, mint a tejbegríz, csak ez akár fogyókúra alatt is fogyasztható.
recept,recept fotó,zabpehely,szárított alma,Reggeli kása,Vegetáriánus receptek
Reggeli kása
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | ¼ | teáskanál | |
nádcukor | 1 | teáskanál | |
szárított alma | - | ||
víz | 2.5 | deciliter | |
zabpehely | 5 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 1.5 | deciliter |
Recept
1.
zabpehely 5 evőkanál • víz 2.5 deciliter • szárított alma
A zabpelyhet és egy fél maréknyi szárított almát, 5 percig főzzük vízben, közepes lángon.
2.
zsírszegény tej 1,5% 1.5 deciliter • fahéj, őrölt ¼ teáskanál • nádcukor 1 teáskanál
Hozzáadjuk a tejet, cukrot, egy csipetnyi fahéjat és állandó kevergetés mellet további 5 percig főzzük,míg elkezd sűrűsödni és majdnem az összes folyadékot felvette. ha nagyon sűrűnek tűnne adhatunk hozzá még tejet és felforraljuk.
Jó étvágyat!