RECEPTEK

Cézár saláta

Cézár saláta

Caesar Cardini a saláta univerzum egyik legfontosabb szereplője, ugyanis az olasz-amerikai fickónak köszönhetjük minden idők egyik legfinomabb salátáját, a cézárt. Nagyon egyszerű receptről van szó, amit egy kis csirkemellel turbóztunk fel.

recept,recept fotó,szardella,dijoni mustár,csirkemell,római saláta,Hússaláták

Hússaláták

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Hússaláták  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Parmezán sajt1evőkanál
Parmezán sajt10gramm
citromlé3evőkanál
csirkemell300gramm
dijoni mustár1teáskanál
fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma1
kapri2teáskanál
kifli2darab
olivaolaj1.5deciliter
római saláta200gramm
szardella30gramm
-
tyúk tojás3darab
worcester szósz1teáskanál

 

Recept

1. Pirított zsemlemorzsa

kifli 2 darab

A péksüteményt kockákra vágjuk fel, olajat csepegtetünk rá, összekeverjük és 15 percig aranysárgára sütjük.

2. Öntett

tyúk tojás 1 darab

A tojást óvatosan helyezzük a forró vízbe hogy ne repedjen meg és ne folyjon ki. 45 percig főzzük.

3. 

worcester szósz 1 teáskanál  citromlé 3 evőkanál  fokhagyma 1 s    fekete bors, őrölt ½ teáskanál  szardella 30 gramm  kapri 1 teáskanál  dijoni mustár 1 teáskanál

A tojást, Worcestershire-szószt, egy egész citrom levét, egy gerezd fokhagymát, sót, borsot, kapri bogyót, szardella pasztát és egy kanál mustárt összeturmixoljuk.

4. 

Parmezán sajt 1 evőkanál  olivaolaj 1.5 deciliter

Hozzáadjuk a parmezánt, és lassan öntjük hozzá az olajat.

5. Hús

csirkemell 300 gramm

A sült csirkemellet felcsíkozzuk.

6. Tálalás

kapri 1 teáskanál  tyúk tojás 2 darab  Parmezán sajt 10 gramm  római saláta 200 gramm

A saláta leveleket feldaraboljuk és az öntethez keverjük. A tetejére szórjuk a pirított zsemlét, a csirke húst, tojást és a kapri bogyót. Megszórjuk parmezánnal.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit