Csokoládés rizs gőzedényben
Csokoládés rizs elkészítése gőzedényben.
recept,recept fotó,rizsa,csokoládé,Reggeli kása,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes
Reggeli kása
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 50 | gramm | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
rizsa | 200 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 800 | milliliter |
Recept
1.
rizsa 200 gramm
A rizs folyó víz alatt megmossuk és és a gőzedénybe szórjuk ( használhatunk más megfelelő edényt is) .
2.
kristálycukor 2 evőkanál • zsírszegény tej 1,5% 800 milliliter • csokoládé 50 gramm
Hozzáadjuk a cukrot, leöntjük tejjel és belerakjuk a darabokra tört csokoládét.
3.
Az edényt a rizzsel a gőzedény legalsó edényébe helyezzük el és beállítjuk 50 percre. 20 perc elteltével levesszük a fedőt és a rizst megkeverjük.
4.
A párolás végen a rizst újra megkeverjük és kb egy órán keresztül hűlni hagyjuk még a gőzedényben. Miután kiszedjük, harmadszor is összekeverjük. A csokoládés rizst melegen tálaljuk. Kiváló főleg gyerekeknek vacsorára.
Jó étvágyat!