RECEPTEK

Gazpacho

Gazpacho

Frissítő nyári leves egy igazi Spanyol recept alapján. Egyszerű és gyors az elkészítése, nem kell főzni és az íze is kiváló.

recept,recept fotó,paradicsom,Zöldséglevesek,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Spanyol konyha,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek

Zöldséglevesek

Spanyol konyha

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

12 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

borecet1evőkanál
fekete bors, őrölt¼teáskanál
fokhagyma1gerezd
hagyma60gramm
jég4gramm
olivaolaj2evőkanál
paradicsom450gramm
piros paprika100gramm
római kömény, őrölt - jeera½teáskanál
salátauborka100gramm
½teáskanál
víz150milliliter
zöld paprika100gramm

 

Recept

1. 

paradicsom 450 gramm  hagyma 60 gramm  salátauborka 100 gramm  zöld paprika 100 gramm  piros paprika 100 gramm  fokhagyma 1 gerezd

Előveszünk 5 közepesen nagy paradicsomot, egy fél uborkát, kis hagymát, kis gerezd fokhagymát, zöld és piros paprikát. A zöldséget megmossuk, megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk, majd belerakjuk a mixerbe.

2. 

víz 150 milliliter  olivaolaj 2 evőkanál   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál  borecet 1 evőkanál

Az összes zöldséget beletesszük a mixerbe, hozzáöntünk egy pohár hideg vizet, kis olajat és ecetet. Sóval és borssal ízesítjük.

3. 

jég 4 gramm

Alaposan pépesítjük, pépesítés közben hozzáadunk két kocka jeget, hogy a massza ne melegedjen fel.

4. Tálalás

Hidegen tálaljuk. Díszíthetjük kis uborka vagy paradicsom szeletekkel, pirított kenyér kockákkal vagy néhány csepp minőségi olíva olajjal.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit