Omlett ropogós tortillában
Nagyszerű recept egy ízletes és laktató reggelire
recept,recept fotó,tortilla,tortilla,Tojásból készült reggeli
Tojásból készült reggeli
kategóriak
Tojásból készült reggeli
Hozzávalók
Hozzávalók
Edámi sajt | 60 | gramm | |
füstölt szalonna | 15 | gramm | |
hagyma | 50 | gramm | |
sertés sonka | 50 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
tortilla | 2 | darab | |
tyúk tojás | 4 | darab |
Recept
1.
füstölt szalonna 15 gramm • hagyma 50 gramm • sertés sonka 50 gramm
A tortilla méretű serpenyőn először megpirítjuk egy kis szalonnán a vastagra vágott hagymát és a sonkát.
4.
tortilla 1 darab
Amikor a tojás állaga szilárd és a sajt elkezd olvadni, ráhelyezzük a tetejére a tortillát, és lágyan lenyomkodjuk az egész felületén.
5.
Az omlettet kiborítjuk egy tányérra a tortillával lefelé.
7.
tortilla 1 darab
A tetejére ráhelyezzük a másik tortilla lapot és lágyan megnyomkodjuk. Újra ráhelyezzük a serpenyőre és egy percig hagyjuk kicsit megpirulni, hogy ropogós legyen.
8.
A tányér segítségével újra kiborítjuk és visszahelyezzük a másik oldalával lefelé, hogy azt is ropogósra pirítsuk.
9.
Majd áthelyezzük egy falapra, megvárjuk, amíg kicsit kihűl. Éles késsel háromszögekre vágjuk és tálaljuk.
Jó étvágyat!