RECEPTEK

Mézeskalács kenyér rozslisztből

Mézeskalács kenyér rozslisztből

Egyszerű, illatos kalács.

recept,recept fotó,rozsliszt, kenyérre,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

mandulaszirom-
mazsola100gramm
méz 2evőkanál
napraforgó olaj3evőkanál
nádcukor100gramm
rozsliszt, kenyérre250gramm
rétesliszt-
sárgabarack dzsem3evőkanál
sütőpor1teáskanál
sütőpor a mézeskalácsba2teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%300milliliter
tyúk tojás1darab
vaj-

 

Recept

1. 

vaj  rétesliszt

Kenjük ki a sütőformát vajjal, és szórjuk meg liszttel.

2. 

rozsliszt, kenyérre 250 gramm  nádcukor 100 gramm  méz  2 evőkanál  tyúk tojás 1 darab  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 300 milliliter  sütőpor a mézeskalácsba 2 teáskanál  sütőpor 1 teáskanál  napraforgó olaj 3 evőkanál

A megadott alapanyagokat egy mély tálba helyezzük és az egészet együtt simára keverjük össze.

3. 

mazsola 100 gramm

Hozzáadjuk a megmosott mazsolát.

4. 

A tésztát beleöntjük a formába.

5. 

35 percig 180°C fokon sütjük.

6. 

sárgabarack dzsem 3 evőkanál

Hurka pálcika segítségével ellenőrizzük, hogy a tészta megsült-e. A baracklekvárt főzzük meg egy kicsit...

7. 

mandulaszirom

...és kenjük meg vele a kalácsot. Szórjuk meg mandula szirommal.

8. 

Miután kihűlt szeleteljük fel.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit