RECEPTEK

Hópelyhes karácsonyfák

Hópelyhes karácsonyfák

Recept egy lágy, csokoládés süteményre, fehér mázzal díszítve.

recept,recept fotó,csokoládé 85%,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

35

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé 85%100gramm
cukrász öntet, fehér100gramm
finomliszt300gramm
kakaó1evőkanál
porcukor80gramm
ribizli lekvár1darab
sütőpor1teáskanál
tojássárgája1darab
vaj200gramm

 

Recept

1. A tészta elkészítése

finomliszt 300 gramm  tojássárgája 1 darab  vaj 200 gramm  porcukor 80 gramm  sütőpor 1 teáskanál  kakaó 1 evőkanál

A lisztet beleöntjük a tálba. Hozzáadunk kakaóport, sütőport és porcukrot. A vajat hagyjuk felengedni és kisebb darabokra vagdaljuk. Az alapanyagokat tojássárgájával együtt hozzáadjuk a liszthez.

2. Kigyúrjuk a tésztát

csokoládé 85% 100 gramm

A végén hozzáadjuk a lágyra reszelt étcsokoládét. A tésztát úgy gyúrjuk ki hogy, kialakítunk egy gömböt, amelyet egy órán keresztül hűvös helyen hagyjuk állni.

3. A tészta kivágása

A tésztát szétosztjuk kisebb részekre, amelyeket egy lisztel meghintet gyúrólapon kinyújtunk. A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk majd csillag formákat vágunk ki belőle.

4. Sütés

A csillagokat sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük és betesszük a sütőbe. 10 percen keresztül sütjük 150°C hőmérsékleten. Az elkészült csillagokat hagyjuk kihűlni.

5. A lösszeragasztása

ribizli lekvár 1 darab

A csillag formákat összeragasztjuk lekvárral. Három csillagot helyezünk egymásra, hogy karácsonyfát hozzunk létre.

6. Leöntjük a csokoládé mázzal

cukrász öntet, fehér 100 gramm

A karácsonyfákat ezután leöntjük a felolvasztott fehér mázzal.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit