Tofu lencsefőzelékben
Egy érdekes tofus étel lencsefőzelékkel, édes-savanyú sűrű szósszal és paradicsommal. Egyszerű az elkészítése, nagyon ízlik a gyerekek számára is. Szinte bármilyen körethez kiváló.
recept,recept fotó,tofu, fehér,paradicsomszósz,lencse konzerv,hámozott paradicsom konzerv,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Vietnami konyha
Húsnélküli ételek
Vietnami konyha
kategóriak
Húsnélküli ételek Laktózmentes Vegán receptek Vegetáriánus receptek Vietnami konyha Ázsiai konyha
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
hagyma | 250 | gramm | |
hámozott paradicsom konzerv | 400 | gramm | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
lencse konzerv | 400 | gramm | |
nemes babérlevél | 2 | darab | |
paradicsomszósz | 400 | milliliter | |
repceolaj | 3 | evőkanál | |
rétesliszt | 2 | evőkanál | |
római kömény, őrölt - jeera | 1 | teáskanál | |
só | ½ | teáskanál | |
tofu, fehér | 500 | gramm | |
víz | 300 | milliliter |
Recept
1.
tofu, fehér 500 gramm
A tofu sajtot kockákra szeleteljük és mindkét oldaláról egy picit megpirítjuk.
2.
hagyma 250 gramm • repceolaj 3 evőkanál • nemes babérlevél 2 darab • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera 1 teáskanál
A hagymát vastagra felvágjuk, majd üvegesre pirítjuk olajon. Fűszerezzük.
3.
rétesliszt 2 evőkanál • víz 300 milliliter
A hagymát meghintjük liszttel és jól átkeverjük. Felöntjük egy kis vízzel, hogy lágy kását kapjunk.
4.
paradicsomszósz 400 milliliter • hámozott paradicsom konzerv 400 gramm • kristálycukor 1 evőkanál
Fokozatosan belekeverjük a paradicsom pürét és az apróra vágott friss vagy konzerv paradicsomot.
5.
lencse konzerv 400 gramm • só ½ teáskanál
A lencsét leszűrjük és jól átmossuk folyó víz alatt. Majd hozzáadjuk a szószhoz.
6.
A kész szószhoz hozzáadjuk a megpirított tofu szeleteket.
7.
Állandó keverés mellett 10 percig főzzük.
Jó étvágyat!