RECEPTEK

Rizsfelfújt kivivel

Rizsfelfújt kivivel

Nagyszerű klasszikus rizsfelfújt gyümölccsel. Melegen, a gyümölcs levével leöntve a legfinomabb, de hidegen is finom.

recept,recept fotó,rizsa,kiwi,Édes ételek

Édes ételek

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Édes ételek  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

kiwi6darab
mazsola80gramm
porcukor150gramm
rizsa350gramm
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
vaj100gramm
vaníliacukor20gramm
víz½liter
zabpehely-
zsírszegény tej 1,5%1liter

 

Recept

1. A rizskása elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 1 liter  víz ½ liter  rizsa 350 gramm  vaníliacukor 20 gramm

A rizst tejbe kevert vízben, vanília cukorral puhára főzzük. Főzéskor gyakran megkeverjük, hogy a rizs ne égjen oda. A kész rizst hagyjuk lehűlni.

2. A rizskása elkészítése

vaj 100 gramm  porcukor 150 gramm  tojássárgája 4 darab  mazsola 80 gramm  tojásfehérje 4 darab

A vajat cukorral kikeverjük, hozzákeverjük a sárgáját. Hozzáadjuk a rizskását és a mazsolát, amelyet rövid ideig előtte vízbe áztattunk. Az egészet jól összekeverjük. A fehérjéből és egy csipet porcukorból kemény habot készítünk, amelyet lágyan belekeverünk a rizskásába.

3. Sütés

kiwi 6 darab  vaj  zabpehely

A tepsit kivajazzuk és megszórjuk zabpehellyel. A massza felét egyenletesen szétkenjük. A kivit meghámozzuk, karikákra vágjuk és szétrakjuk az egész felületre. Ajánlatos nem túl érett kivit használni.

4. 

A kivire ráöntjük a rizskása másik felét. Lefedve közepes hőfokon 40 percig sütjük. Majd levesszük a fedőt és további 10 percig besütjük a tetejét. A kész rizs-felfújtat megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit